دوره 19، شماره 2 - ( 6-1392 )                   دوره 19 شماره 2 صفحات 200-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Determining the Degree of Implementation of Native Management Parameters in Public Libraries: Case of MArkazi Province . Research on Information Science and Public Libraries 2013; 19 (2) :189-200
URL: http://publij.ir/article-1-932-fa.html
سادات سجادی شادی، باب الحوائجی فهیمه. تعیین میزان تحقق شاخصهای مدیریت بومی در کتابخانههای عمومی استان مرکزی . تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1392; 19 (2) :189-200

URL: http://publij.ir/article-1-932-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم و تحقیقات تهران ، sajjadi.shadi@gmail.com
چکیده:   (6554 مشاهده)
هدف: این پژوهش در صدد است تا تعیین کند که شاخصهای مدیریت بومی، که از برگرفته از الگوی میتزبرگ بهعلاوۀ یافتههای حاصل از تحلیل متون این حوزه است، چقدر در کتابخانههای عمومی استان مرکزی تحقق دارد. این شاخصها در 3 مؤلفه اصلی نقشهای ارتباطی، نقشهای اطلاعاتی، و نقشهای تصمیمگیری، و 10 مؤلفۀ فرعی بر اساس نظرات کتابداران مورد بررسی قرار گرفت.
روش: از روش پژوهش پیمایشی در این پژوهش استفاده شد. پایایی پرسشنامۀ محققساختۀ پژوهش، 93% بود و روایی آن با نظر اساتید راهنما و مشاور تأیید شد. جامعۀ آماری شامل تمامی کتابداران کتابخانههای عمومی استان مرکزی بود. حجم نمونه با استفاده از جدول مورگان 110 نفر محاسبه شد که به شیوۀ نمونهگیری تصادفی انتخاب شدند. 106 پرسشنامه توسط جامعۀ نمونه تکمیل و برگردانده شد. دادهها در دو سطح توصیفی و استنباطی مورد تحلیل قرار گرفتند. 
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که در رابطه با نقشهای ارتباطی، بیشترین میانگین مربوط به «شرکت در مراسم ترحیم اقوام همکاران» با میانگین 59/3 و کمترین میانگین مربوط به «برگزاری جشنهای مختلف برای همکاران و خانوادههای آنان» با میانگین86/1 است. بنابراین میتوان گفت از دیدگاه کتابداران نقشهای ارتباطی در کتابخانههای عمومی استان مرکزی به کار گرفته نشده است. در رابطه با نقش های اطلاعاتی، بیشترین میانگین مربوط به «ارزیابی اطلاعات ارسال شده» با میانگین 05/3 و کمترین میانگین مربوط به «شناساندن فرهنگ بومی منطقه به اربابرجوعان» با میانگین24/2 بود. بنابراین میتوان گفت از دیدگاه کتابداران نقش های اطلاعاتی در کتابخانه‌های عمومی استان مرکزی به کار گرفته نشده است. در رابطه با نقش‌های تصمیمگیری، بیشترین میانگین (11/3) مربوط به« مذاکره‌ای است که نتیجه مذاکره به نفع سازمان کتابخانه باشد»، و کمترین میانگین (2) مربوط به «پاداش به پیشنهادهای مرتبط با مسائل بومی» بود.
اصالت/ارزش: موضوع مدیریت بومی از مسائل مهمی است که در پژوهشهای مدیریتی کتابخانههای عمومی کمتر به آن توجه شده است. پژوهش حاضر میتواند مقدمهای باشد تا پژوهشهایی با مسائل و دامنههای مختلف، با محوریت مدیریت بومی در حوزۀ کتابخانههای عمومی انجام گیرد.
 
متن کامل [PDF 477 kb]   (389 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: تحليل آماري
دریافت: 1392/6/13 | پذیرش: 1392/9/14 | انتشار: 1392/9/14

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb