دوره 24، شماره 2 - ( 8-1397 )                   دوره 24 شماره 2 صفحات 233-213 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karami O. The Effect of Using Information Technology (IT) on Agility of the Library, Museum and Documentation Center of Islamic Consultative Assembly. Research on Information Science and Public Libraries 2018; 24 (2) :213-233
URL: http://publij.ir/article-1-1751-fa.html
کرمی ارینب، نظری فریبا، بیگدلی زاهد. تأثیر فن‌آوری اطلاعات بر چابکی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی. تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1397; 24 (2) :213-233

URL: http://publij.ir/article-1-1751-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی اهواز ، nazari_lib@yahoo.com
چکیده:   (4133 مشاهده)

هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین میزان تأثیر استفاده از فناوری اطلاعات برچابکی کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی است.
روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی و از لحاظ گردآوری داده‌ها، توصیفی- پیمایشی است. جامعۀ آماری پژوهش شامل تمامی کارکنان و مدیران کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی بودند که به‌دلیل محدود بودن جامعه نمونه‌گیری انجام نشد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامه می‌باشد که پایایی پرسشنامه‌ها از طریق آلفای کرونباخ به‌دست آمد. برای سنجش ضریب نفوذ فناوری اطلاعات از مدل دیویس (1989) و برای سنجش ضریب چابکی سازمانی از مدل شریفی و ژانگ (1999) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده­ها در پژوهش حاضر، پاسخ‌ها با استفاده از نرم‌افزار اس پی اس اس 23 و اسمارت پی ال اس به رایانه منتقل شده و با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی به تجزیه و تحلیل داده­‌ها پرداخته شد. برای تحلیل فرضیه‌های پژوهش از روش مدل‌سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزئی استفاده شد.
یافته‌ها: نتیجۀ پژوهش نشان داد که استفاده از فناوری اطلاعات بر چابکی کتابخانه تأثیر دارد. به عبارتی سهولت استفادۀ درک شده، سودمندی درک شده، نگرش نسبت به استفاده، تمایل به استفاده و استفادۀ واقعی از فناوری اطلاعات بر چابکی اثر معنی‌دار دارد و متغیرهای فناوری اطلاعات بر چابکی در کتابخانه، موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی تأثیر مثبت و معنی‌دار دارد، یعنی با افزایش متغیرهای فناوری اطلاعات متغیر چابکی نیز افزایش خواهد یافت.
اصالت/ارزش: پژوهش حاضر می‌‌تواند بر سرعت، پاسخ‌گویی، شایستگی و انعطاف‌پذیری در موزه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی تمرکز دارد و استفاده از سازوکارهای فناوری اطلاعات در جهت چابکی سازمانی و در نتیجه خدمات بهینه بررسی می‌کند.

 

متن کامل [PDF 1331 kb]   (1241 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: مطالعات روان‌شناسي
دریافت: 1395/9/23 | پذیرش: 1396/10/27 | انتشار: 1396/10/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb