دوره 3، شماره 2 و 3 - ( 8-1372 )                   دوره 3 شماره 2 و 3 صفحات 49-34 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

اکبرنژاد سعید. ارجاع«نگاه کنید به»سرعنوانهای موضوعی فارسی وتاثیر آن بر ذخیره و بازیابی کامپیوتری . تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1372; 3 (2 و 3) :34-49

URL: http://publij.ir/article-1-512-fa.html


کارشناس سازمان پژوهشهای صنعتی ایران
چکیده:   (6861 مشاهده)
دلایل چندی باعث شد که این مقاله تدوین گردد. اولین وشاید مهمترین دلیل،رشد سریع استفاده از کامپیوتر،به خصوص کامپیوترهای شخصی،در ذخیره وبازیابی اطلاعات کتابشناسی است.این رشد نه در جریان بلکه بجا یا نابجا،در ایران هم چشمگیر بوده است.تا جایی که از قرائن برمی آید هیچکس تصور نمی کرد که کامپیوتر اینچنین در کتابخانه های ایران رسوخ پیدا کند.در شهر تهران لااقل25 کتابخانه مشاهده شده اند که از کامپیوتر برای ذخیره وبازیابی اطلاعات سود می برند. احتمالاً رشد این پدیده سرعت بیشتری خواهد یافت.ولی به نظر می رسد که ما کتابداران-با هر اسمی:کتابدار،سنددار یا اطلاع رسان-در کنار استفاده از کامپیوتر به مسائل نظری این گونه کاربردها نپرداخته ایم. یعنی تا کنون مطلبی چاپ نشده است که اثر کامپیوتر را بر نوع سازماندهی کتابخانه یا مرکز اطلاع رسانی توضیح بدهد، یا مقاله ای موجود نیست که تاثیر کامپیوتر را بر سرعنوانهای موضوعی مورد بررسی قرار داده باشد.
متن کامل [PDF 893 kb]   (376 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: سواد اطلاعاتي سواد رسانه‌اي
دریافت: 1392/5/7 | پذیرش: 1401/3/12 | انتشار: 1372/8/24

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb