Ayat M, Soleimani M, ghandehari M T. The role of trust in leadership, knowledge sharing and quality of information systems on innovation and motivation of public library staff. RISPL 2023; 29 (1) :9-10
URL:
http://publij.ir/article-1-2432-fa.html
آیت مسرت، سلیمانی مریم، قندهاری محمدتقی. نقش اعتماد به رهبری، اشتراکدانش و کیفیت سیستمهای اطلاعاتی بر نوآوری و انگیزه کارکنان کتابخانههای عمومی. تحقيقات اطلاعرساني و كتابخانههاي عمومي. 1402; 29 (1) :9-10
URL: http://publij.ir/article-1-2432-fa.html
دانشگاه پیامنور ، m.ayat@pnu.ac.ir
چکیده: (248 مشاهده)
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تأثیر اعتماد به رهبری،اشتراک دانش و کیفیت سیستمهای اطلاعاتی بر نوآوری و انگیزه کارکنان در کتابخانههای عمومی است.
روش:تحقیق حاضر ازلحاظ هدف، کاربردی وبهلحاظ نوع و نحوه گردآوری دادههای پژوهش از نوع کمی- توصیفی و مبتنی بر مدل معادلات ساختاری ( SEM) است که به شیوه پیمایشی انجام شد. جامعه آماری پژوهش حاضر شامل کلیه کارکنان کتابخانه های عمومی استان چهارمحال و بختیاری در سال 1400 به تعداد 148 نفر بود که با استفاده از روش نمونهگیری تصادفی ساده، نمونهگیری انجام شد و در نهایت 113 پرسشنامه کامل تجزیه و تحلیل گردید. جهت جمعآوری دادهها از پرسشنامهاعتماد به رهبری (سئو و همکاران، 2016)، پرسشنامه کیفیت سیستمهای اطلاعاتی (دلون و مک لین، 2004)، پرسشنامه نوآوری کارکنان (اسکات و براث، 1994) ، پرسشنامه انگیزه کارکنان ( بخشی و همکاران، 1383) وپرسشنامه اشتراک دانش ( لی ،2001) استفاده شد. روایی محتوایی ابزار با استفاده از نظر کارشناسان و خبرگان تایید و پایایی آن با استفاده از آلفای کرونباخ محاسبه گردید.
یافتهها: یافتهها نشان داد که اعتماد به رهبری بر نوآوری و انگیزه کارکنان تاثیرمعنیداری دارد. بعلاوه کیفیت سیستمهای اطلاعاتی بر نوآوری و انگیزه کارکنان تاثیرگذاراست. از طرفی اعتماد به رهبری و کیفیت سیستمهای اطلاعاتی بر اشتراک دانش تأثیر دارد، همچنین اشتراک دانش بر نوآوری و انگیزه کارکنان موثراست.
اصالت/ ارزش: پژوهش پیشروانه حاضر به بررسی تاثیر اعتماد به رهبری و همچنین کیفیت سیستمهای اطلاعاتی بر نوآوری و ایجاد انگیزه و همینطور اشتراک دانش درکتابخانههای عمومی پرداخته است. این رویکرد نقش تعیین کنندهای در شناخت جایگاه این عوامل بر افزایش کیفیت خدماترسانی کتابخانههای عمومی کشور به همکاران و مراجعهکنندگان دارد. بعلاوه، نتایج این پژوهش میتواند به مدیران کتابخانهها کمک کندتا با سیاستگذاری و برنامهریزی مناسب، جو کتابخانهها را بسمت شرایط مطلوبتر در تعامل بین کارکنان و همچنین پاسخگویی مناسبتر به ارباب رجوع سوق دهند.
نوع مطالعه:
كمّي |
موضوع مقاله:
مديريت اطلاعات و مديريت دانش دریافت: 1401/7/10 | پذیرش: 1402/12/10 | انتشار: 1402/2/10