دوره 20، شماره 1 - ( 1-1393 )                   دوره 20 شماره 1 صفحات 92-69 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Siamian H, Latifi M. Are Libraries Enjoying the Dimensions of Empowerment Climate in the Workplace?. Research on Information Science and Public Libraries 2014; 20 (1) :69-92
URL: http://publij.ir/article-1-1204-fa.html
صیامیان حسن، لطیفی معصومه. بررسی دیدگاه کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان مازندران نسبت به میزان برخورداری آنها از مؤلفه‌های جو توانمندسازی در محیط کار. تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1393; 20 (1) :69-92

URL: http://publij.ir/article-1-1204-fa.html


اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان هرمزگان ، mercede_latifi@yahoo.com
چکیده:   (5666 مشاهده)
هدف: این پژوهش با هدف آگاهی از دیدگاه کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان مازندران نسبت به میزان برخورداری آنها از مؤلفه‌های جو توانمندسازی در محیط کار انجام شده است.
روش: روش پژوهش پیمایشی و ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه است. در این پژوهش از پرسشنامۀ تعدیل شدۀ جو توانمندسازی اسکات و ژاف شامل 38 گویه و 9 مؤلفه (روشنی هدف‌ها، روحیه، رفتار عادلانه، شناخت و قدردانی، کار تیمی، مشارکت، ارتباطات، محیط کار سالم، آموزش) در مقیاس لیکرت استفاده شده است. جامعۀ آماری شامل تمامی کتابداران شاغل در کتابخانه‌های عمومی وابسته به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در استان مازندران می‌باشد. داده‌ها با استفاده از آزمون t، تحلیل واریانس و لوین مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد، بین دیدگاه کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان مازندران نسبت به میزان برخورداری آنها از مؤلفه‌های جو توانمندسازی در محیط کار با توجه به جنسیت و رشتۀ تحصیلی تفاوت معنی‌داری وجود ندارد؛ ولی بین سابقۀ کاری، سمت سازمانی و سطح تحصیلات تفاوت معنی‌دار وجود دارد. نتایج بیانگر آن است مؤلفه «شناخت و قدردانی» و «مشارکت» با توجه به سابقۀ کاری از تفاوت معنی‌داری برخوردار است؛ به طوری که کمترین میانگین در مؤلفه «شناخت و قدردانی» مربوط به کتابداران با سابقۀ کاری زیر 5 سال و در مؤلفه «مشارکت» بیشترین میانگین مربوط به کتابداران با سابقۀ کاری 15- 5 سال می‌باشد. همچنین مؤلفه «کار تیمی» و «آموزش» با توجه به سمت سازمانی دارای تفاوت معنی‌دار می‌باشند؛کمترین میانگین در مؤلفه «کار تیمی» و بیشترین میانگین در مؤلفه «آموزش» به رؤسای ادارۀ شهرستان مربوط می‌باشد. مؤلفه «رفتار عادلانه» و «شناخت و قدردانی» با توجه به مقطع تحصیلی دارای تفاوت معنی‌داری می‌باشد؛ در مؤلفه «رفتار عادلانه» کتابداران با سطح تحصیلی فوق دیپلم از کمترین میانگین و در مؤلفه «شناخت و قدردانی» کتابداران با سطح تحصیلی لیسانس از بیشترین میانگین برخوردار می‌باشند. در نهایت، جو توانمندسازی در کتابخانه‌های عمومی استان در حد متوسط ارزیابی شده است و نیاز است به مواردی چون عدالت در پرداخت، بهبود نظام ارزشیابی و پاداش، برآوردن نیازها و انتظارات کارکنان و سایر اقدامات توانمندساز توجه شود.
اصالت و ارزش: پژوهش حاضر می‌تواند به عنوان یک جنبۀ پژوهشی نوین تلقی شود که به صورت مشخص جو توانمندسازی در محیط کار را از دیدگاه کتابداران کتابخانۀ عمومی مورد توجه قرار داده است. نتایج حاصل از نظرسنجی می‌تواند مدیران و کتابداران کتابخانه‌های عمومی را در اجرای موفقیت‌آمیز جو توانمندسازی و ادراک درست از آن در محیط کار یاری رساند.
 
متن کامل [PDF 556 kb]   (1788 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: تحليل آماري
دریافت: 1393/6/15 | پذیرش: 1393/6/15 | انتشار: 1393/6/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb