XML English Abstract Print


دانشگاه تربیت مدرس ، Atefeh.sharif@modares.ac.ir
چکیده:   (181 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی و رتبه­‌بندی موانع مستندسازی تجربه‌ها در کتابخانه‌های عمومی استان قم صورت گرفت.
روش: از نظر  نوع  پژوهش، کاربردی است که با رویکرد آمیخته اکتشافی انجام پذیرفت. از نظر روش، توصیفی- ترکیبی است و به طور همزمان از پیمایش دلفی و پیمایش استفاده شد. در مرحله­ دلفی موانع مستندسازی شناسایی شد و رتبه‌بندی موانع در بخش پیمایش انجام پذیرفت. پژوهش شامل دو جامعه آماری است؛ نخست خبرگان موضوعی و دوم مسئولان و کارکنان کتابخانه‌های عمومی استان قم. از جامعه آماری اول نمونه‌ای هدفمند و از جامعه دوم، 62 نفر به طور تصادفی انتخاب شدند. پس از مطالعه متون، سیاهه اولیه موانع مستندسازی شناسایی شده در اختیار اعضای پنل قرار گرفت و خروجی مرحله پنل دلفی برای ساخت پرسشنامه استفاده شد. سنجش دقت و اعتبار داده­های کیفی بر اساس معیارهای اعتبار، اطمینان، قابلیت تایید و انتقال­پذیری و روایی پرسشنامه به صورت روایی محتوایی بررسی شد. بدین منظور پرسشنامه به تایید 3 نفر از اساتید متخصص علم اطلاعات و دانش­شناسی رسید. از ­آلفای کرونباخ نیز برای تایید پایایی پرسشنامه استفاده و میزان آن 949/0 گزارش شد.
یافته­ها: یافته­‌ها نشان داد که موانع در 7 مقوله­ی موانع فردی، آموزشی، فرهنگ سازمانی، ساختار سازمانی، فناورانه، اقتصادی و اجتماعی دسته‌بندی می‌شود و براساس رتبه‌­بندی صورت گرفته، موانع فردی بیشترین قدرت بازدارندگی را در اجرای مستندسازی تجربه‌ها دارد.
اصالت / ارزش: نتایج این پژوهش، شناختی از موانع مستندسازی فراهم می‌آورد و به­کارگیری آن‌ها توسط نهادهای تصمیم‌گیر می‌تواند در زمینه  توسعه­ی سازمانی و کسب مزیت رقابتی مؤثر باشد.
متن کامل [PDF 2007 kb]   (223 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: مديريت اطلاعات و مديريت دانش
دریافت: 1401/2/12 | پذیرش: 1402/8/20

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb