جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای گروه‌های خاص.

حبیب نادری بلداجی، محمد ابراهیم شیری، مهدی فاضلی،
دوره ۲۱، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۴ )
چکیده

هدف: این تحقیق برآن است با توجه به روش‌های موجود، با به‌کارگیری فن‌آوری RFID و تلفن همراه، الگویی را برای مرتفع نمودن یکی از مشکلات اساسی نابینایان جهت جست‌وجوی کتاب بدون نیاز به راهنمایی کتابدار معرفی نماید. همچنین امکان استفاده از این فن‌آوری در سیستم قفسه باز کتابخانه را مورد بررسی قرار داده و با توجه به الگوی موجود، مدل پیشنهادی برای اجرا و پیاده‌سازی درکتابخانه‌های نابینایان (به صورت نمونه در کتابخانۀ نابینایان شیراز) ارائه می‌دهد.
روش: این تحقیق با رویکرد مدلسازی انجام گرفته و ابزار گردآوری اطلاعات با استفاده از تجهیزات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری مرتبط، مطالعات کتابخانه‌ای، بانک‌های اطلاعاتی داخلی و خارجی و... می‌باشد که با کمک روش‌های عملی و شبیه‌سازی، مدل پیشنهادی ایجاد و مورد بررسی قرار گرفت.
یافته‌ها: در این مدل، سختافزار قرائتگر پس ارتباط با برچسب‌های RFID و خواندن شناسۀ آن، اطلاعات را از طریق کابل USB به تلفن همراه انتقال می‌دهد. نرم‌افزار رابط به کمک سیستم عامل اطلاعات را دریافت و پس از پردازش و کدگشایی به حافظۀ جانبی منتقل میکند. در آنجا، این اطلاعات با چکیده‌ای از مشخصات هر کتاب که به صورت فایل صوتی است و هم‌شماره با شناسۀ برچسب RFID می‌باشد منطبق میشود و سپس، از طریق رابط سیستم عامل، برنامۀ پلیر را فراخوانی کرده و در نهایت دادۀ مورد نظر از طریق هِدفن برای فرد نابینا پخش می‌شود.
اصالت/ارزش: براساس مادۀ ۹ کنوانسیون بین‌المللی حمایت از حقوق معلولان و ویرایش ۱۹۹۴ بیانیۀ یونسکو در مورد کتابخانه‌های عمومی و معلولان، و با توجه به تحقیقات نگارندگان، الگوی مشابهی در زمینۀ تلفیق فن‌آوری RFID و تلفن همراه درکشور وجود ندارد و این مدل پیشنهادی با فن‌آوری‌های به‌کارگرفته شده و هزینۀ نسبتاً پائین، می‌تواند کمک شایان توجه‌ای به قشر نابینا در بر داشته باشد.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb