۳ نتیجه برای نوسواد
ثریا قزل ایاغ ،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۷۲ )
چکیده
جهان امروز با شتابی رو به رشد به عصر فراصنعتی گام می گذارد.عصری که درآن اطلاعات و دستیابی به آن ارزش حیاتی و تعین کننده دارد و در نتیجه سواد و شیوه های فراگیر و عادلانۀ دستیابی به منابع مدوّن،کلید رشد و توسعه محسوب می شود. هر روز که می گذرد با افزایش هزینه های آموزش مهارتهای پایۀ سواد به بزرگسالان کشورهای جهان سوم که خود از عوارض بی سوادی رنج می برند،با بحران جدی تری روبه رو می شوند.این کشورها که باصرف هزینه های زیاد و با فداکاری و از خود گذشتگی وتلاش،بی سوادان را تحت پوشش برنامه های کوتاه مدت آموزش مهارتهای سواد قرار می دهند از این نکته غافل می مانند که انسانهایی راکه عمری در دنیای شفاهی زیسته اند به سادگی نمی توان تنها با برنامه های کوتاه مدت آموزشی به دنیای مکتوب پایبند کرد.نتیجۀ این غفلت،بازگشت سریع سواد آموختگان به بی سوادی وبه هدر رفتن سرمایه های مادّی و انسانی است.
زهره میر حسینی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۳ )
چکیده
در جهانی که با بهره گیری از تکنولوژی نوین سعی در کسب هر چه بیشتر اطلاعات داشته و ارتقاء سطح دانش توسط کشور های مختلف .روند رو به رشد دارد ،فراهم آوردن اطلاعات مناسب و اطلاع رسانی سریع و به موقع نوعی قدرت و توانایی محسوب می شود . قدرتی که به رشد فرهنگی- اجتماعی و در نتیجه به رشد اقتصادی سیاسی جوامع فعال تر در زمینه گردش اطلاعات منجر می شود .در واقع در جوامع پیشرفته ،سالها است که توجه به ارتقاء سطح آگاهی و دانش عمومی کلید و رمز پیشرفت محسوب می شود.
احمد شعبانی، زهره میرحسینی،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۷۵ )
چکیده
یکی از تکالیف درسی دانشجویان در درس"خدمات و مواد کتابخانه برای بزرگسالان نوسواد"تهیۀ خواندنی مناسب به زبان ساده برای بزرگسالان است در این مقاله سعی می شود هدف، و چگونگی تهیه و تدوین اجزاء این خواندنی ها مورد بررسی قرار گیرد.