جستجو در مقالات منتشر شده


۵ نتیجه برای عادت مطالعه

دکتر عباس حرّی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۷۲ )
چکیده

یکی از مسائل قابل بحث در حوزۀ کتابداری مسألۀ کتابخوانی است که معمولاً با عباراتی از قبیل عادت مطالعه،رغبت مطالعه،انگیزۀ مطالعه، وامثال آن مورد اشاره قرار می گیرد. پرسش های بسیاری در این زمینه مطرح می شود،از جمله اینکه مردم چرا می خوانند؟چه می خوانند؟چگونه می خوانند؟و....پاسخ به این پرسش ها هم سهل است وهم ممتنع.یعنی هم می توان با ساده انگاری در چند جمله پاسخ گفت و هم می توان با آن به مثابۀ مسألۀ پیچیده ای روبه رو شد که امکان پاسخگویی منطقی به آن، حتّی با استفاده از روش های علمی نیز با دشواری میسّر است. امّاهر یک از این دو نوع برخورد را برگزینیم یک نکته پیوسته قابل تأمّل است وآن اینکه جزء اول عبارات مورد اشاره،یعنی«عادت»،«رغبت»،«انگیزه»ومفاهیمی مشابه آنها ناظر برعوامل و شرایطی است که جنبۀ بیرونی ومحیطی دارند؛
محمدرضا داورپناه ،
دوره ۶، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۷۵ )
چکیده

برای حفظ وصیانت فرهنگ ملّی و دستیابی به توسعه فرهنگی ،پراختن به کتاب وکتابخوانی از اهم مسائل است.جامعه جهانی امروز به آستانۀ فرهنگ غیر مادی که در آن اطلاعات،آموزش و شناخت محور است،قدم می گذارد. برای ورود به این مرحله از حیات انسانی جامعه نیازمند کسب آمادگی است. مطالعه واطلاعات عامل مهم و ایجاد"فرهنگ توسعه"است. میزان مطالعه و روی آوری به کتاب و مجله از مهمترین شاخص های رشد وتوسعه است. یونسکو در بسیاری از کنفرانسهای خود اساس توسعه اقتصادی را گسترش کتاب و برنامه ریزی دراز مدت آموزشی دانسته است.شورای اجتماعی واقتصادی سازمان ملل نیز کتاب را یکی از وسایل لازم در عمران و پیشرفت ملتها دانسته است...
نیازهای اطلاعاتی نابینایان،
دوره ۶، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۷۵ )
چکیده


زهرا اباذری، مسعود یارمحمدی، مریم امیدخدا،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف: پژوهش حاضر در نظر دارد تا تأثیر فعالیت­­های فرهنگی را در میزان امانت کتاب، که شاخصی کمّی برای علاقه به مطالعه است، در دانش‎آموزان دختر مدرسۀ گوهرشاد بسنجد.
روش: پژوهش به روش نیمه‎تجربی از نوع طرح تکگروهی پیشآزمون و پسآزمون انجام شد. ابزار تحقیق شامل ۲ پرسشنامه (پیش­آزمون ۴ سؤال و پس­آزمون ۸ سؤال) بود و جامعۀ آماری، ۸۶ دانش­آموز در سه کلاس اول راهنمایی (دو کلاس ۲۹ نفره و یک کلاس ۲۸ نفره) را شامل گردید. برای بررسی فرضیه­ها از آزمونهای مقایسات زوجی و آزمون مجذور کا استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد که در پیش­آزمون، ۳۸ نفر یا ۲/۴۴ درصد گزینۀ دو بار امانت در ماه را انتخاب کردند. این تعداد پس از اِعمال متغیر «فعالیت‎های فرهنگی» (برگزاری نمایشگاه کتاب، جمع‎خوانی، مسابقات کتابخوانی، کارگاه‎های عملی و ...) در پسآزمون به ۴۵ نفر یا ۳/۵۲ درصد به سه بار امانت در ماه افزایش یافت. آزمون فرضیۀ اول مبنی بر تأثیر برنامه­های فرهنگی بر ارتقاء میزان امانت و علاقه‎مندی به مطالعه، از طریق آزمون مقایسات زوجی بین دانش­آموزان مورد تأیید قرار گرفت به­گونه­ای که تفاوت معناداری بین پاسخ­ها در پیش­آزمون و پس­آزمون دیده شد. آزمون فرضیۀ دوم نیز که مبنی بررسی معناداری رابطۀ اجرای فعالیتهای فرهنگی و حفظ انگیزه­های درونی و بیرونی بود، مورد تایید قرارگرفت. با توجه به ۰۱/۰> ۰۰۶/۰=Pvalue، با ۹۹ درصد اطمینان میتوان نتیجه گرفت که ارتباط معناداری بین فعالیت­های فرهنگی و حفظ انگیزه­های درونی و بیرونی وجود دارد.
اصالت/ارزش: ارزش این مقاله در نشان دادن اثر فعالیت‎های ترویجی و فرهنگی در کتابخوان کردن نوجوانان است. اگر کتابداران فعالانه در تبلیغ کتابخوانی و آشناسازی نوجوانان و جوانان با کتاب‎های مورد علاقۀ‎شان عمل کنند، بر اساس نتایج این پژوهش، نتایج معنی‎داری دریافت خواهند کرد.
 
لیلی سیفی، محسن آیتی،
دوره ۲۶، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۹ )
چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین تأثیر استفاده از شبکۀ پیامرسان تلگرام  بر عادت مطالعۀ دانشجو-معلمان دانشگاه فرهنگیان استان خراسان جنوبی انجام شده است.
روش: پژوهش حاضر از نظرِ هدف کاربردی و بر اساس نحوۀ گردآوری اطلاعات در زمرۀ پژوهش‌های شبهآزمایشی از نوع طرح پیش‌آزمون-پس‌آزمون با گروه کنترل است. جامعۀ­ پژوهش شامل کلیۀ دانشجو-معلمان دانشگاه فرهنگیان استان خراسان جنوبی است که در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۷ مشغول به تحصیل بودند. برای انتخاب گروه نمونه از روش نمونه‌گیری در دسترس استفاده شد. بهمنظور سنجش عادت مطالعۀ آزمودنی‌ها از مقیاس عادت‌های مطالعۀ پالسانی و شارما (۱۹۸۹) استفاده شد. برای اجرای مداخلۀ متغیر مستقل، پروتکلی مبتنی بر مبانی نظریۀ راجرز طراحی، و به گروه آزمایش آموزش‌های لازم ارائه شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهد تفاوت معناداری بین میانگین عادات مطالعه در گروه آزمایش و گروه کنترل وجود ندارد. بر این اساس، می‌توان نتیجه گرفت که استفاده از شبکۀ پیام‌رسان تلگرام تأثیر معناداری بر عادات مطالعۀ دانشجومعلمان دانشگاه فرهنگیان نداشته است. تحلیل یافته‌ها نشان می‌دهد که دانشجویان در عمل، خواندن از طریق شبکه‌های پیام‌رسان را دشوار می‌بینند، و احتمال تأثیرگذاری شبکۀ پیام‌رسان تلگرام می‌تواند از طریق ارتقای سطح دانش و مهارت دانشجویان در استفاده از این شبکه‌ها افزایش یابد.
اصالت/ارزش: پژوهش حاضر تأثیر معناداری استفادۀ از شبکۀ پیامرسان تلگرام مبتنی بر تلفن همراه را بر عادت مطالعۀ دانشجو-معلمان دانشگاه فرهنگیان بررسی کرده است. این پژوهش با توجه به اینکه برای رسیدن به نتیجه از روش شبهآزمایشی بر مبنای نظریۀ راجرز استفاده کرده است دارای نوآوری روش‌شناختی و بافتی است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb