جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای ساری

مسعود حاجیان زیدی،
دوره ۲۲، شماره ۲ - ( ۷-۱۳۹۵ )
چکیده

هدف: هدف اصلی از انجام این پژوهش، شناسایی عوامل ترغیبکنندۀ مطالعه در میان مراجعان کتابخانههای عمومی شهر ساری بوده است.
روش: پژوهش حاضر از نوع توصیفی و روش آن پیمایشی است. جامعۀ آماری این پژوهش عبارت بود از کلیۀ مراجعان به کتابخانههای عمومی شهرستان ساری، شامل ۱۵ هزار نفر، که بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد ۳۷۵ نفر از آنها بهعنوان نمونه انتخاب شدند. برای جمعآوری اطلاعات از پرسشنامۀ محقق‎ساخته که روایی و پایایی آن مورد سنجش قرار گرفته، استفاده شد.
یافتهها: نتایج نشان داد ده عامل در ترغیب مراجعان مؤثر است. از بین آنها، دو عامل «فرصت کافی برای مطالعه» و «سطح درآمد خانواده‎ها» با ضریب ۸۲۳/۰ مهمترین عوامل ترغیب به مطالعه بود. همچنین یافتههای پژوهش نشان داد که بین نظرات مراجعان کتابخانههای عمومی با توجه به سطح تحصیلات، میزان درآمد و سن نسبت به عوامل ترغیبکننده به مطالعه تفاوت معناداری وجود داشت اما بین نظرات پاسخ‎دهندگان، با توجه به شغل و جنسیت نسبت به عوامل ترغیب‎کننده به مطالعه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
اصالت/ارزش: ارزش مقالۀ حاضر در شناسایی عوامل مؤثر در ترغیب به مطالعه میان مراجعان، و معرفی دو عامل اصلی یعنی «فرصت مطالعه» و «سطح درآمد» است. این دو عامل، نشان می‎دهد که محرک‎های اصلی مطالعه میان مراجعان، محرک‎های برون‎سیستمی (خارج از کتابخانه‎ها) است نه درون‎سیستمی.
 

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb