جستجو در مقالات منتشر شده


۸ نتیجه برای دانشگاه تهران

مجید ضرغامی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۰ )
چکیده


شهلا غفرانی،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۷۱ )
چکیده


ناهید بنی اقبال ،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۳ )
چکیده

افزایش روزافزون اطاعات و خاص شدن تخصص های مختلف در رشته های علمی از مهمترین عواملی هستند که مجموعه سازی و سازماندهی اطلاعات و ارائه خدمات کتابخانه ها را با مسائل فراوانی مواجه کرده اند. از جمله راه حلهای که تصور می رود در حل این مشکلات تا حدودی مؤثر باشد وبه پیشبرد اهداف کتابخانه های دانشگاهی کمک کند همکاری بین کتابخانه هاست. این همکاری می تواند علاوه بر مشارکت در مجموعه سازی وخدمات شامل همکاریهای مدیران،کارکنان متخصص،هیئتهای علمی دانشکده ها و دانشجویان و محققان باشد. برای انجام چنین مشارکتهایی نیاز به بررسی های فراوانی است که اولین بررسی در این همکاری آگاهی از وضع موجود کتابخانه هاست. در این بررسی وضع موجود کتابخانه های دانشگاه تهران مورد مطالعه قرار گرفته است.کتابخانه های دانشگاه علوم پزشکی تهران به سبب جدایی این دو دانشگاه از یکدیگر در شمار این بررسی قرار نگرفته است.
علیرضا رستمی‌گومه، علی شکویی،
دوره ۱۵، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۸۸ )
چکیده

هدف اصلی این پژوهش بررسی میزان و عوامل مؤثر بر رضایت‌مندی استفاده‌کنندگان از خدمات پیوسته‌ی واحدهای اطلاع‌رسانی کتابخانه‌های مرکزی دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه تهران می‌باشد. برای تعیین میزان رضایت‌مندی و عوامل مؤثر بر آن از عواملی همچون سرعت دریافت اطلاعات، روزآمد بودن اطلاعات، تعداد پیشینه‌های بازیابی شده، تعداد دفعات استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی، مرتبط بودن اطلاعات دریافتی، آشنایی با نحوه‌ی جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی و راهنمایی و جستجو توسط کتابدار استفاده شده است. پژوهش حاضر با استفاده از روش پیمایشی توصیفی انجام گرفته شده است و اطلاعات مورد نیاز از طریق پرسشنامه گردآوری شده است. براساس نتایج حاصله از تجزیه و تحلیل یافته‌ها، بیشتر پاسخگویان سرعت دریافت اطلاعات، روزآمد بودن اطلاعات، تعداد پیشینه‌های بازیابی شده، مرتبط بودن اطلاعات دریافتی، آشنایی با نحوه‌ی جستجو در پایگاه‌های اطلاعاتی و تعداد دفعات استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی را در رضایت‌مندی خود مؤثر دانسته‌اند. همچنین بیشتر پاسخگویان تمایل داشته‌اند که خود عمل جستجو را انجام دهند. در پایان پیشنهادهایی جهت بهتر شدن خدمات پیوسته این واحدهای اطلاع‌رسانی و نیز پیشنهادهایی برای پژوهش‌های آینده ارائه شده است.
امیرحسین مردانی، ملیحه نیک‌کار،
دوره ۱۵، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۸۸ )
چکیده

هدف این پژوهش بررسی وضعیت میزان خوداستنادی در مقاله‌های تألیفی اعضای هیأت علمی‌ دانشگاه تهران در مجله‌های «نامه علوم اجتماعی» و «پژوهش‌های جغرافیایی» بین سال‌های ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۶ است. برای نیل به مقصود تعداد ۲۱۲ مقاله‌ی تألیفی مشتمل بر ۴۵۶۵ استناد با استفاده از روش تحلیل استنادی مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که نسبت قابل توجهی از مقاله‌های این دو مجله (در حدود نیمی از مقاله‌ها) از خوداستنادی برخوردارند و یک‌سوم نویسندگان در مقاله‌های تألیفی، خوداستنادگر هستند. متوسط خوداستنادی در مجله‌ی «نامه‌ی علوم اجتماعی» ۸/۰درصد و در مجله‌ی «پژوهش‌های جغرافیایی» ۶/۰ درصد به دست آمد. بررسی سالیانه‌ی مقاله‌ها نیز نشان داد که خوداستنادی در این مجله‌ها از روند منظمی برخوردار نیست و مقاله‌های مجله‌ها از نظر نوع مدرک بیشترین مدرک مورد استفاده در خوداستنادی ها را تشکیل می‌دادند. همچنین تفاوت معنی‌داری میان میزان خوداستنادی و تعداد نویسندگان در مقاله‌ها وجود دارد. در بررسی عمر خوداستنادی نیز مشخص شد که حدود ۴۶ درصد خوداستنادی‌ها در بازه‌ی زمانی دو ساله قرار می‌گیرند و نویسندگان در رفتار استنادی خود بیشتر به متون و مقاله‌های اخیر خود استناد کرده‌اند.
عبدالحکیم منصوری‌ نژاد، نادر نقشینه، محمود احمدپور داریانی،
دوره ۱۸، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۹۱ )
چکیده

هدف: این پژوهش ویژگی‏های شخصیتی کارآفرینی دانشجویان رشته علوم کتابداری و اطلاع‏رسانی دانشگاه تهران در سال تحصیلی ۸۹-۱۳۸۸ را مورد مطالعه قرار داده است.
روش: این پژوهش به روش پیمایشی انجام شد و برای گردآوری داده‌ها از پرسشنامه بومی و استاندارد استفاده گردید. به دلیل کم بودن حجم جامعه پژوهش از نمونه ‏گیری استفاده نشد. پس از توزیع پرسشنامه در میان ۱۵۱ عضو جامعه پژوهش، در نهایت ۱۳۳ پرسشنامه تکمیل و برگردانده شد که با استفاده از آزمون تی تک ‏نمونه‏ای و تحلیل واریانس فریدمن مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته‏ ها: یافته‌های پژوهش حاکی ‌از آن ‌است‌که تنها ۴/۳۸ درصد دانشجویان رشته علوم کتابداری و اطلاع‏ رسانی دانشگاه تهران دارای ویژگی‏های شخصیتی کارآفرینی بودند. همچنین آنها در اکثر ویژگی‏ها فاصله زیادی با وضعیت مطلوب داشتند. البته، دانشجویان در ویژگی کانون کنترل به وضعیت مطلوب نزدیک بوده و در ویژگی تحمل ابهام وضعیت بسیار خوبی داشتند.
اصالت/ارزش: با تکیه بر نتایج حاصل از این پژوهش، مسئولان امر می‏توانند برای تربیت کتابدارانی کارآفرین، با حفظ ویژگی‏های قوی کارآفرینانه، بر روی ویژگی‏های ضعیف تمرکز کرده و به تقویت آنها بپردازند.
 
احسان گرایی، صبا سیامکی،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( ۳-۱۳۹۲ )
چکیده

هدف: این مطالعه با هدف تعیین میزان آشنایی دانشجویان کتابداری و اطلاع‌رسانی با مباحث پایه و نظری رشتۀ تحصیلی و نگرش نسبت به آن و بررسی رابطۀ بین این دو انجام شد. روش‌: این مطالعه به روش پیمایشی انجام شد. دانشجویان کارشناسی کتابداری و اطلاع‌رسانی در حال تحصیل دانشگاه‌های تهران، شهید چمران، و فردوسی مشهد در سال تحصیلی ۱۳۹۱- ۱۳۹۰ به عنوان جامعۀ آماری مورد بررسی قرار گرفتند. حجم نمونه ۱۰۸ نفر بود. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه‌ای محقق ساخته‌ بر اساس طیف پنج ارزشی لیکرت بود . داده‌ها با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید و از آزمون‌های آماری تی وابسته، تی مستقل، و ضریب همبستگی پیرسون برای تجزیه و تحلیل استفاده شد. یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد میزان آشنایی دانشجویان سال چهارم با مباحث پایه و نظری رشتۀ تحصیلی نسبت به دانشجویان سال سوم از وضعیت بهتری برخوردار بود. نگرش دانشجویان نسبت به رشتۀ‌ تحصیلی‌شان مثبت بود. هم‌چنین همبستگی قوی بین میزان آشنایی با مباحث پایه و نظری رشتۀ تحصیلی و نگرش نسب به آن وجود داشت. اصالت/ارزش: یافته‌های این پژوهش می‌تواند به استادان کتابداری و اطلاع‌رسانی در شناسایی ضعف‌های دانشجویان در زمینۀ آشنایی با مباحث پایه و نظری رشته و نگرش مثبت نسبت به آن، و تلاش در جهت ارتقاء آن‌ها کمک کند


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb