جستجو در مقالات منتشر شده


۴۴ نتیجه برای اطلاع رسانی

پوری سلطانی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۰ )
چکیده


محمد ابراهیم انصاری لاری،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۷۱ )
چکیده


ضیاءالدین سردار، علی اصغر شیری،
دوره ۲، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۷۱ )
چکیده


محّمد ابراهیم انصاری لاری،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۷۱ )
چکیده


مهردخت وزیرپور کشمیری ،
دوره ۲، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۷۱ )
چکیده


دکتر عباس حرّی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۷۲ )
چکیده


زهره میرحسینی،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۷۲ )
چکیده

لزوم ارتباطات در توسعه فرهنگی جوامع امری بدیهی می نماید.ارتباطات با به کارگیری وسایل ارتباط-از اولین وسیله ارتباطی یعنی زبان تاجدیدترین تکنولوژی امروزی-میّسر است. در دهه های اخیر نیز بحث بر سر دهکده جهانی،عصر اطلاعات شایان توجه است.امروزه تولید وبازار یابی واشاعه و مصرف اطلاعات با بکارگیری ازشبکه های اطلاع رسانی در کشورهای پیشرفته جهان از ضروریات تلقی می شود.از دهۀ۶۰میلادی این کشورها توجه خاصی به استفاده از تکنولوژی های مدرن برای کسب هرچه بیشتر اطلاعات کرده اند.اما،وضع اطلاع رسانی در کشورهای جهان سوم به گونه ای دیگر است.در این کشورها از جمله در ایرانهنوز به اهمیت اطلاعات جهت برنامه ریزی های توسعه توجه کافی نمی گردد.به خصوص ضرورت توجه به تولید اطلاعات داخلی اهمّ مسائل است که در امر سرمایه گذاری دولت در برنامه های مختلف تأثیر مستقیم دارد.
ابوالفضل هاشمی ،
دوره ۳، شماره ۱ - ( ۲-۱۳۷۲ )
چکیده


س.آ.ه. عبیدی، علی اصغر شیری،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۷۲ )
چکیده

جهان در آستانه غلبه فرهنگ ارتباطات و شناخت اطلاعات به عنوان تنها منبع قدرت و بقا همراه با رقابت جدّی استعدادها وارد قرن بیست ویکم می شود. توسعه، ترقّی و اطلاعات به صورت واژه های مترادف درمی آیند. جوامعی که از لحاظ اطلاعات غنی اند پیشرفت می کنند و جوامعی که دچار فقر اطلاعاتی اند به سختی در سطح نازل به حیات خود ادامه می دهند.این روند به گونۀ نوینی از امپریالیسم-یعنی امپریالیسم اطلاعاتی-می انجامد. سلطۀ اطلاعاتی به مراتب خطرناک تر از سلطۀ سیاسی است..جوامعی که خود را آزاد می پندارند غافل از آنند که محکومند که آنگونه بیاندیشند که مطلوب امپریالیسم اطلاعاتی است.تراژدی بزرگ «مستعمره های اطلاعاتی»به دلیل فقدان آگاهی از اهمیّت اطلاعات در کشور رخ می نماید و مستعمره ها تسلیم اطلاعات نامناسبی می گردند که از سوی قدرتهای اطلاعاتی دخیل عرضه می گردد.اگر جوامع درحال توسعه هشیار از حقایق این وضع را نپذیرند، نظام بین المللی ارتباطات و اطلاعات به گونه ای مصیبت بار به زیان جهان در حال توسعه نامتعادل گشته و فرایند تصمیم گیری در این کشورها راه نامقبول می پیماید و ارزیابی ها نادرست صورت می گیرد.
آلن کویر، علی جلالی دیزجی،
دوره ۳، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۷۲ )
چکیده

نوشتۀ حاضر راهنماییهای دقیقی را برای کاربرد«تجزیه وتحلیل رگرسیون خطی ساده»در پیش بینی روندهای خدمات کتابداری و اطلاع رسانی ارائه می کند. پیش بینی،عنصری با اهمیت در برنامه ریزی و تصمیم گیری خدمات کتابداری و اطلاع رسانی است و با حرفه کتابداری و اطلاع رسانی رابطه نزدیک دارد. حوزه های احتمالی کاربرد پیش بینی به قرار زیر است: الف.رشد مواد کتابخانه ب.هزینه مواد کتابخانه ج.نیاز برای خدمات کتابداری واطلاع رسانی . اطلاع از دانش مربوط به مفاهیم پایه در آمار ریاضی برای استفاده ازتجزیه وتحلیل رگرسیونی لازم است. به همین منظور فهرستی از متون مقدماتی مناسب در انتهای نوشته آمده است. در این نوشته برای سهولت امر،کلیّه ملزومات متفاوت برای پیش بینی،برحسب نوع نیاز پیش بینی توضیح داده خواهد شد.
دکتر عباس حرّی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۷۲ )
چکیده

برای پیشبرد اهداف سازمانی در هر جامعه سه رکن اساسی نقش عمده دارند: بودجه، تجهیزات، و نیروی انسانی. اگر بپذیریم که در دراز مدت برنامه ریزی و صرف درست بودجه از یک سو وپیش بینی و به کارگیری مطلوب تجهیزات از سوی دیگر موکول به حضور نیروی انسانی فهیم و کارآمد است،می توان دریافت که نیروی انسانی در گردش امور و مدیریت سازمانی حائز اهمیت است. بر همین قیاس امرتربیت و آماده سازی این رکن عمده-یعنی نیروی انسانی-نیز القاعده می بایست از اهمیت ویژه ای برخوردار باشد.سرمایه گذاری برای تربیت نیروی انسانی مورد نیاز در بخش های مختلف فرهنگی،اقتصادی،اجتماعی،صنعتی و غیره، طبعاً جزو سرمایه گذاریهای بلند مدت است، و تنها درک درست اجتماعی و آینده نگری مسؤولان و مدیران در مراتب مختلف مملکتی می تواند ضرورت چنین سرمایه گذاری بلند مدتی را بپذیرد یا توجیه کند.
مجتبی اسدی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۷۲ )
چکیده


ناهید بنی اقبال،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۷۲ )
چکیده


دکتر عباس حرّی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۷۲ )
چکیده


پرویز عازم،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۷۲ )
چکیده


حجت الله لاریجانی،
دوره ۳، شماره ۴ - ( ۴-۱۳۷۲ )
چکیده


دکترعباس حرّی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۳ )
چکیده


سعید رضایی شریف آبادی ،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۳ )
چکیده

اینترنت که از آن به عنوان شبکه شبکه ها یاد می کنند یکی از بزرگترین شبکه های کامپوتری جهان است سابقه پیدایش این شبکه به سال ۱۹۶۹میلادی باز می گردد . در این سال آژانس پروژه های پیشرفته تحقیقات وابسته به وزارت دفاع آمریکا شبکه ای آزمایشی به نام آرپانت (arpaanet) تاسیس کرد .هدف اولیۀ ایجاد این شبکه به وجود آوردن تسهیلاتی برای ارتباط موثر میان دانشمندانی بود که از آژانس یاد شده بودجه تحقیقاتی دریافت می کردند . و از جمله مشکلات اساسی ارتباط کامپیوتری تا قبل از این تاریخ ، نداشتن پروتکل مناسب برای رد و بدل کردن پیام بین شبکه ها بود ....
محمد فرح زاد،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۳ )
چکیده

بانکهای اطلاعاتی به منظور سامان دادن به اطلاعات پراکنده ای ایجاد می شوند که در حالت پراکندگی مادۀ خامی بیش نیستند و با پردازش مناسب اطلاعات می توان براساس نیازها و مراجعات مختلف مجراهای بازیابی اطلاعات را برای استفاده کنندگان فراهم کرد. از این رو برای دسترسی به اطلاعات روزآمد،باید امکان استفاده از بانکهای اطالعاتی را برای پژوهشگران در نظر گرفت.سازمانهای پژوهشهای علمی و صنعتی ایران از سال ۱۳۶۴ برای رفع نیازهای محققان داخلی و نیز نهادها و سازمانهای دولتی،اقدام به برقراری ارتباط پیوسته با بانکهای اطلاعاتی بین المللی خارجی کرده است.در این بررسی سعی شده است پوشش موضوعی،وابستگی به شبکه های بین المللی اطلاع رسانی،فواصل روزآمد شدن،و دامنۀ زمانی بانکهای اطلاعاتی مستقر در این سازمان تجزیه و تحلیل شود.
کاظم حافظیان رضوی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۳ )
چکیده



صفحه ۱ از ۳    
اولین
قبلی
۱
 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb