جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای آگاهی فراشناختی از راهبردهای مطالعه

فرامرز سهیلی، زهرا سلگی، زیبا میمنت‌آبادی،
دوره ۲۷، شماره ۲ - ( ۶-۱۴۰۰ )
چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف تعیین نقش برنامه­‌های جانبی کتابخوان (نشست کتابخوان، نشست مدرسه‌­ای و جمع‌خوانی) بر آگاهی فراشناختی از راهبردهای مطالعه (مطالعۀ کلی، مطالعۀ حمایتی و حل مسئله) دانش‌­آموزان مقطع متوسطۀ شهر صحنه انجام شد.
روش: پژوهش حاضر مطالعه‌­ای شبهآزمایشی با استفاده از طرح پیش‌­آزمون-پس­‌آزمون بود. جامعۀ آماری این پژوهش شامل کلیۀ دانش‌­آموزان دختر مقطع متوسطه (پایۀ اول تا چهارم) در شهرستان صحنه در سال تحصیلی ۱۳۹۶-۱۳۹۷ بودند. ابزار جمع‌­آوری داده­‌ها پرسشنامۀ استاندارد آگاهی فراشناختی از راهبردهای مطالعۀ مختاری و ریچارد (۲۰۰۲) بود.
یافته­‌ها: یافته‌­های پژوهش نشان داد که در گروه نشست کتابخوان، میانگین نمرۀ آگاهی فراشناختی از راهبردهای مطالعه در کل و مؤلفههای آن بعد از مداخله نسبت به قبل از آن افزایشی معنادار دارد (۰۵/۰P<). در گروه نشست مدرسه‌ای، میانگین نمرۀ آگاهی فراشناختی از راهبردهای مطالعه در کل و مؤلفههای آن در پیشآزمون و پسآزمون تفاوتی معنادار ندارد (۰۵/۰P>). در گروه جمع‌خوانی نیز میانگین نمرۀ آگاهی فراشناختی از راهبردهای مطالعه در کل و مؤلفههای آن بعد از مداخله نسبت به قبل از آن افزایشی معنادار یافته است. (۰۵/۰P<). همچنین، یافتهها نشان دادند که هر دو روش گروه نشست کتابخوان و گروه جمع‌خوانی بر مؤلفههای مطالعۀ کلی، مطالعۀ حمایتی و حل مسئله تأثیر مثبت معناداری دارند.
اصالت/ارزش: برنامه­‌های جانبی نشست کتابخوان و جمعخوانی می‌­توانند آگاهی فراشناختی دانش‌­آموزان از راهبردهای مطالعه را اثربخشتر و کارآمدتر سازند. با توجه به اینکه برنامه‌­های جانبی کتابخوان در مراکز آموزشی (در همۀ سطوح) قابل اجرا و آموزش هستند، نهادهای آموزشی و فرهنگی کشور باید برنامه­ریزی دقیق و منسجمی در این زمینه داشته باشند.

 


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb