جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای زینالی تازه‌کندی

مهدی زینالی تازه‌کندی، محسن نوکاریزی، حسن بهزادی،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

هدف: برای طراحی نظام‌های بازیابی اطلاعات کاربرپسند، توجه به ویژگی‌های کاربران از اهمیت زیادی برخوردار است. از­این­رو، هدف پژوهش حاضر این است تا نقش متغیرهای جمعیت‌شناختی کاربران هنگام جست­‌وجو در موتورهای کاوش مورد بررسی قرار گیرد.
روش: این پژوهش از نظر هدف کاربردی بود که از روش ارزیابانه استفاده شد. در این پژوهش، ابتدا با توجه به ویژگی‌های جمعیت‌شناختی نظیر جنسیت، مقطع و حوزۀ تحصیلی، گروه سنی و منطقۀ سکونت دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد، تعداد ۱۹۲ نفر به ­عنوان اعضای نمونه انتخاب شدند و سپس، از آن‌ها درخواست شد تا وظایف کاری تدوین شده بر اساس عناوین انتخاب­ شده از سرعنوان موضوعی فارسی را مطالعه و در موتورهای کاوش گوگل، پارسی‌جو، ریسمون و یوز به زبان فارسی جست­‌وجو و سپس نشانی‌های اینترنتی مرتبط را در فرم داده­ شده ثبت کنند. براساس نشانی‌های اینترنتی ثبت­ شده، نمرۀ ربط نتایج بازیابی­ شدۀ دانشجویان با توجه به شاخص جاکارد محاسبه شد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که نمرۀ ربط نتایج بازیابی­ شده توسط دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد با سطح اطمینان ۹۵ درصد در حدود ۳۶/۰ تا ۴۲/۰ قرار داشت؛ همچنین، بین نمرۀ ربط نتایج بازیابی‌ شده توسط دانشجویان برحسب مقطع تحصیلی، گروه‌های سنی و منطقۀ سکونت آنان تفاوت معناداری وجود داشت؛ در حالی که تفاوت معناداری بین نمرۀ ربط نتایج بازیابی‌شده توسط دانشجویان برحسب جنسیت و حوزۀ تحصیلی آنان مشاهده نشد.
اصالت/ارزش: این مقاله توجه مدیران اطلاعات و طراحان نظام‌های بازیابی اطلاعات را به این موضوع معطوف می‌کند که در طراحی نظام‌های اطلاعاتی توجه به سه متغیر جمعیت‌­شناختی تحصیلات، سن و منطقۀ سکونت نسبت به دو متغیر حوزه‌های تحصیلی و جنسیت از اهمیت بیشتری برخوردار است.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb