جستجو در مقالات منتشر شده


۱۲ نتیجه برای رضوی

کاظم حافظیان رضوی،
دوره ۴، شماره ۱ - ( ۴-۱۳۷۳ )
چکیده


کاظم حافظیان رضوی ،
دوره ۴، شماره ۳ - ( ۱۱-۱۳۷۳ )
چکیده

علی اکبر صادقی نقاش وتذهیب گر ایرانی که بررسی آثار نقاشی و تذهیبهای وی برای کتابهای کودکان ونوجوانان موضوع این نوشته است از جمله هنرمندان فوق الذکر است و با مروری در آثارش درمی یابیم که وی به شیوه خاصی در نقاشی برای کودکان ونوجوانان پرداخته و آن سبک نمادی ومینیاتوری است و به گفتۀ خودش ترکیبی از مینیاتور،چاپ سنگی و نقاشی قهوه خانه ای است. دلایل انتخاب و تاکید بر این سبک در گفتگویی که با ایشان انجام شده بیان گردیده و اطاله کلام لازم نیست.
کاظم حافظیان رضوی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( ۵-۱۳۷۷ )
چکیده


الگا سنیتسیتا، کاظم حافظیان رضوی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( ۸-۱۳۷۸ )
چکیده


سیدکاظم حافظیان رضوی،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۰ )
چکیده


فاطمه نوشین فرد، سیده یلدا رضوی،
دوره ۱۶، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۸۹ )
چکیده

هدف: هدف این پژوهش، مطالعه نیازهای اطلاعاتی کاربران نابینا و کم‌بینای شهر کرمان و میزان بهره‌گیری آن‌ها از خدمات کتابخانه‌ای است.
روش: روش پژوهش پیمایشی- توصیفی و جامعه پژوهش کاربران نابینا و کم‌بینای عضو کتابخانه‌های دانشگاهی و عمومی شهر کرمان است که شامل ۵۵ کاربر و ۱۳ کتابخانه می‌باشد. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه است. بدین منظور دو پرسشنامه جداگانه برای کاربران نابینا و کم‌بینا و مدیران کتابخانه‌ها طراحی گردید.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش حاکی از آن‌است‌که بیش‌ترین منبع مورد استفاده کاربران نابینا و کم‌بینا، منابع گویا (۶۴ درصد) و منابع بریل (۴۲ درصد) می‌باشد. متأسفانه درصد بسیارکمی از کاربران از منابع الکترونیکی استفاده می‌نمایند. همچنین از تجهیزات و فن‌آوری‌ها درحد بسیارکمی در کتابخانه‌ها استفاده می‌شود. ۹۰ درصد کاربران نابینا و کم‌بینا منابع کتابخانه‌ها را کافی ندانسته‌اند. ۸۰ درصد کاربران نقش کتابخانه در رفع نیازهای اطلاعاتی خود را در حد متوسط و پایین‌تر از آن دانسته‌اند. اکثر کاربران نابینا و کم‌بینا (۷۸ درصد) اظهار داشتند که از راهنمایی کتابداران در دسترسی به اطلاعات مورد نیاز برخوردار بوده‌اند.
اصالت/ارزش: نتایج این پژوهش می‌تواند مسئولان و دست‌اندرکاران را در برنامه‌ریزی جهت فراهم نمودن امکانات و فن‌آوری‌های اطلاعاتی برای ارائه خدمات خاص به نابینایان در کتابخانه‌ها یاری نماید. این مقاله همچنین ضمن تأکید بر اشتراک منابع ویژه نابینایان در کتابخانه‌های عمومی و ایجاد نظام همکاری بین کتابخانه‌ای، تأسیس شبکه ملی اطلاع‌رسانی نابینایان توسط نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور با همکاری کتابخانه ملی ایران را راه حلی اساسی جهت دسترسی نابینایان به گستره وسیعی از منابع اطلاعاتی می‌داند.
 
علیرضا اسفندیاری‌مقدم، حسین محققی، زهرا رضوی ملایری،
دوره ۲۱، شماره ۲ - ( ویژه‌نامه خواندن ۲ ۱۳۹۴ )
چکیده

هدف: پژوهش حاضر با هدف اساسی شناخت تأثیر فعالیت‌های کتابخانه‌های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بر خلاقیت کودکان انجام پذیرفت.
روش: جامعۀ پژوهش کلیۀ ۶۴۸۴ نفر دانش­آموز پایۀ پنجم ابتدایی شهر همدان بودند. بر اساس جدول کرجسی و مورگان تعداد ۳۶۶ نفر به طور تصادفی به عنوان نمونه انتخاب شدند و به پرسشنامه­‌ها پاسخ دادند. از این تعداد ۶۵ نفر به طور تصادفی از اعضای کودک پایۀ پنجم کتابخانه­های کانون و ۳۰۱ نفر از دانش­آموزان غیرعضو پایۀ پنجم مدارس انتخاب شدند. روش پژوهش علی- مقایسه­ای و ابزار گردآوری اطلاعات، آزمون خلاقیت تصویری تورنس فرم ب بود که توانایی آزمودنی­‌ها را در ویژگی­های سیالیت، ابتکار، بسط و انعطاف­پذیری سنجید. از دیدگاه صاحب‌نظران متخصص آزمون با ضریب همبستگی ۵۲/۰ دارای اعتبار می­باشد. برای تحلیل داده­‌ها از تحلیل واریانس چندمتغیره استفاده شد.
یافته ­ها: میزان اثرهای مشاهده شده در متغیر­های انعطاف­پذیری، ابتکار، سیالیت، بسط و در مجموع در خلاقیت بزرگ بود و کتابخانه­های کانون در حد زیاد بر بهبود خلاقیت و مؤلفه­های آن در دانش­آموزان تأثیر داشتند. کتابخانه­های کانون بر خلاقیت دانش‌آموزان دختر و پسر به یک اندازه تأثیر داشتند و از نظر خلاقیت و مؤلفه­های آن تفاوتی بین دختران و پسران وجود نداشت. کتابخانه­های کانون بیشترین تأثیر را بر ابتکار و کمترین تأثیر را بر سیالیت دانش­آموزان داشتند.
اصالت/ارزش: رویکرد پژوهش حاضر بین‌رشته‌ای است؛ به طوری که مؤلفه­های مهمی مثل کتابخانه‏های کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، خلاقیت، و دانش‌آموزان را مد نظر قرار می­دهد.
 
علی اصغر رضوی، لیلی طاهرخانی، بهناز جلالی، هستی سهرابی،
دوره ۲۴، شماره ۲ - ( ۸-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر توصیف وضعیت مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) در کتابخانه‌های عمومی شهر تهران است.
روش: این پژوهش به روش توصیفی پیمایشی انجام شد. نظرات ۱۵۸ کتابدار و کارمند شاغل در کتابخانه­های عمومی شهر تهران با استفاده از پرسشنامۀ محقق‌ساختۀ CRM بر اساس ابعاد مدل اوکر و مودامبی که شامل سه مولفه (اجتماعی، فناوری و فکری) و ۱۵ سؤال است گردآوری شد. برای سنجش پایایی پرسشنامه آلفای کرونباخ ۸۹/۰ محاسبه شد، همچنین به‌منظور سنجش روایی پرسشنامه از اعتبارسنجی محتوا با نظر متخصصان استفاده گردید. جهت بررسی روایی ابزار اندازه‌گیری از تحلیل عاملی مرتبۀ اول و دوم با استفاده از نرم‌افزار لیزرل بهره گرفته شد و همچنین جهت اظهار نظر در مورد رد یا پذیرش فرضیات مطرح شده از آزمون تی تک‌نمونه‌ای در نرم‌افزار اس پی اس اس ۲۴ و لیزرل ۸/۸ استفاده شد.
یافته‌ها: با توجه به نتایج، میانگین نمرات افراد در مورد CRM برابر با ۵۵/۳ با انحراف معیار ۶۶/۰ است و آمارۀ تی در سطح ۰۵/۰ معنی‌دار است. حد پایین و بالای اختلاف میانگین محاسبه‌شده برای CRM مثبت است و میانگین CRM بیشتر از عدد ۳ (حد وسط طیف لیکرت ۵ گزینه‌ای) است در نتیجه در سطح مطلوبی قرار دارد.
اصالت/ارزش: با انجام این پژوهش انتظار می‌رود نقش و اهمیت مدیریت ارتباط با مشتری برای کتابداران و کارمندان روشن‌تر شود و آنان با اهتمام بیشتری در این زمینه گام بردارند و این مهم را تقویت نمایند تا هر چه بیشتر بتوانند به خواسته‌ها و نیازهای مشتریان توجه نمایند.

 
عباس حسین زاده بندقیری، علی‌اصغر رضوی، عبداله فاضلی،
دوره ۲۴، شماره ۳ - ( ۹-۱۳۹۷ )
چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر تعیین خودکارآمدی و سرسختی روان‌شناختی بر فرسودگی شغلی با میانجی‌گری انگیزش شغلی در بین کارکنان کتابخانه‌های عمومی استان خوزستان است.
روش: پژوهش حاضر با روش پیمایشی انجام شده است. جامعۀ پژوهش شامل کارکنان کتابخانه­‌های عمومی استان خوزستان است که با استفاده از جدول کرجسی و مورگان تعداد ۱۷۵ نفر به روش نمونه‌گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه است. در این پژوهش از چهار پرسشنامه استاندارد خودکارآمدی شرر، سرسختی روانی کوباسا، فرسودگی شغلی مسلش و پرسشنامۀ انگیزش شغلی هکمن و الدهام استفاده شده است. نتایج آزمون روایی سازه حاکی از نمرۀ مناسب برای تمامی پرسشنامه‌های پژوهش است. پایایی تمامی پرسشنامه‌ها نیز بالای ۷۰/۰ بود. تجزیه و تحلیل داده‌ها توسط نرم‌افزار SPSS نسخه ۲۳ و Amos انجام شد.
یافته‌ها: نتایج پژوهش نشان داد که دو متغیر خودکارآمدی و سرسختی روان‌شناختی به‌شکل مستقیم بر فرسودگی شغلی تأثیر منفی دارند. همچنین این دو متغیر به‌طور غیرمستقیم از طریق متغیر انگیزش بر فرسودگی شغلی تأثیر معنی‌دار دارند.
اصالت/ارزش: پدیدۀ فرسودگی شغلی تحت تأثیر عوامل مختلفی می‌تواند شکل گیرد. در این میان نقش و تأثیر عوامل فردی- روان‌شناختی مانند خودکارآمدی و سرسختی روان‌شناختی و انگیزش شغلی بسیار مهم است.

 
محمد کاردان‌نشاطی، میترا قیاسی، علی‌اصغر رضوی،
دوره ۲۶، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۹۹ )
چکیده

هدف: امروزه با افزایش تعداد فارغ‌التحصیلان علم اطلاعات و دانش‌­شناسی توجه به آیندۀ شغلی این قشر از جامعه یکی از چالش‌های پیش روی آنان است.  از این­‌رو هدف پژوهش حاضر این است که با رویکردی آینده­‌نگرایانه به کشف عوامل مؤثر بر آفرینش کسب‌وکار برای فارغ‌­التحصیلان این رشته بپردازد.
روش: پژوهش حاضر از نوع اکتشافی با استفاده از روش دلفی است. جامعۀ آماری در بخش دلفی ۱۵ نفر از صاحب‌نظران حوزۀ علم اطلاعات و دانش­‌شناسی و کارآفرینی بوده است و در بخش اکتشافی از نظریات ۱۶۵ نفر از خبرگان بهره برده شد. ابزار پژوهش نیز پرسش­نامۀ محقق­‌ساخته بود که روایی آن با بر اساس آزمون تحلیل عاملی تأیید شد و پایایی بر اساس آزمون آلفای کرونباخ  برای تمامی مؤلفه­‌ها بالاتر از ۷/۰ محاسبه شد. برای تحلیل داده‌ها از آزمون­های توصیفی میانگین و انحراف معیار، آزمون بارتلت،‌ تحلیل عاملی اکتشافی و تأییدی توسط نرم‌افزار SPSS نسخۀ ۲۰ و لیزرل نسخه ۸/۸ استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که عوامل مؤثر بر آیندۀ کسب‌وکار کارآفرینانه در سه عامل فرصت‌­های کارآفرینانه، ظرفیت‌های کارآفرینانه، و چهارچوب کارآفرینانه قرار می‌گیرند. برای بررسی مدل تحقیق بار عاملی گویه‌­ها و شاخص­های برازش مدل محاسبه شد و با توجه به آنکه بار عاملی تمامی گویه‌­ها بالاتر از ۴/۰ برآورد شد و شاخص‌­های برازش مدل نیز دارای مقدار موردنظر بودند، مدل پژوهش مورد تأیید قرار گرفت.
اصالت/ارزش: پژوهش حاضر با رویکردی اکتشافی و با دیدگاه آینده­‌نگرایانه در خصوص عوامل مؤثر بر کسب­‌وکار کارآفرینانه در حوزۀ علم اطلاعات و دانش‌­شناسی انجام شده است. از این پژوهش می‌توان بهمنظور بهبود محیط کسب­وکار و ایجاد فضای مطلوب برای کار و رشد روحیۀ کارآفرینی در دانشجویان رشتۀ علم اطلاعات و دانش‌شناسی استفاده کرد.
 

حمید رضا تمدن، میترا قیاسی، سید علی‌اصغر رضوی،
دوره ۲۷، شماره ۳ - ( ۱۰-۱۴۰۰ )
چکیده

هدف: این مطالعه با مرور نظام‌مند متون پژوهشی در حوزه مکان‌یابی کتابخانه‌های عمومی ایران با استفاده از نظام اطلاعات جغرافیایی به تحلیل وضعیت آن پژوهش‌ها از جنبه‌های گوناگون می‌پردازد. بر این اساس، مشکلات و مؤلفه‌های موردتوجه در مکان‌یابی کتابخانه‌های عمومی ایران بر اساس متون پژوهشی بررسی شده است.
روش: مطالعۀ حاضر از نظرِ هدف کاربردی و مبتنی بر مطالعۀ نظام‌مند با مدل پریسما است. برای جمع‌آوری داده‌ها، کلید‌واژه‌های مرتبط با موضوع پژوهش در پایگاه‌های اطلاعاتی معتبر جست‌وجو و ۳۷۲ مقاله پژوهشی بازیابی شد. با مطالعه و بررسی چکیدۀ مقاله‌ها و در صورت لزوم، نتایج، مقالات تکراری و غیرمرتبط حذف شدند. در نهایت، با اعمال پیمایش اولیه و متناسب با معیارهای ورودی و خروجی، مطالعات توسط پژوهشگران کنترل شد و ۲۹ مقاله باقی ماند. ابزار پژوهش از نوع سیاهۀ وارسی بود. اطلاعات به‌دست‌آمده با تلخیص مطالب در قالب جدول ارائه شده است.
یافته‌ها: یافته‌های مرور نظام‌مند نشان می‌دهد توزیع کتابخانه‌های عمومی در ایران نامتوازن و از نظرِ دسترسی نامناسب هستند. مؤلفه‌های موردتوجه، آسایش (۸۱/۳۲ درصد)، سازگاری (۲۵/۳۱ درصد) و کارایی (۱۸/۱۷ درصد) بودند. همچنین یافته‌ها نشان داد در پژوهش‌های انجام‌شده در این حوزه کمتر به نقشه و رویکرد مهندسی ساختمان توجه شده است.
اصالت/ارزش: با مرور پژوهش­‌های حوزۀ مکان‌یابی کتابخانه‌های عمومی، یافته‌های این حوزه از نظرِ وضعیت توزیع کتابخانه‌ها، مطلوبیت دسترسی به آن‌ها و مؤلفه‌های مؤثر در مکان‌یابی مشخص شد. این پژوهش تصویری کلی نسبت به آنچه انجام شده و آنچه بهتر است در تعیین مکان کتابخانه‌های عمومی رعایت شود برای پژوهشگران آینده ارائه می‌کند.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb