دوره 23، شماره 2 - ( 6-1396 )                   دوره 23 شماره 2 صفحات 198-173 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


اداره کل کتابخانه های عمومی استان کرمانشاه ، yari.shiva@gmail.com
چکیده:   (4166 مشاهده)
هدف: هدف اصلی پژوهش حاضر بررسی وضعیت رؤیت‏پذیری کتابخانه­های عمومی شهر کرمانشاه در بین اعضا است.
روش: روش پژوهش پیمایشی و از نوع کاربردی است و در پاییز سال 1394 انجام شد. ابزار گردآوری اطلاعات پرسشنامۀ محقق‏ساخته بود. روایی پرسشنامه با استفاده از نظر متخصصان تأیید شد. برای سنجش پایایی ابزار نیز از روش آزمون- بازآزمون استفاده شد و میزان همبستگی 81/0 به‌دست آمد. جامعۀ آماری، اعضای کتابخانه‌های عمومی شهر کرمانشاه بود. پرسشنامه در بین نمونۀ آماری توزیع (375 نفر) و در نهایت 286 (26/76 درصد) پرسشنامۀ قابل استفاده دریافت گردید.
یافته‌‏ها: اعضای کتابخانه مهم‌ترین مسیر دستیابی به منابع اطلاعاتی را اینترنت میدانستند. تابلو اعلانات کتابخانه در داخل کتابخانه و دوستان و آشنایان در خارج بیشترین راه­های شناخت خدمات بودند. اکثر اعضا اطلاع‌رسانی کتابخانه‏‌های عمومی درباره خدمات و امکاناتشان را در داخل کتابخانه متوسط و در خارج از آن ضعیف دانستند. استفاده از سالن مطالعه بیشترین خدمت مورد استفاده و استفاده از فضای کتابخانه برای مطالعۀ درسی مهم­ترین هدف استفاده از کتابخانه ذکر شد. اکثراً اهمیت کتابخانه­‌های عمومی را در جامعه خیلی زیاد و وضعیت دیده شدن آنها را متوسط اعلام کردند و مهم­ترین راهکار را تبلیغات و ارتقاء منابع عنوان نمودند.
اصالت/ارزش: ارزش این مقاله در نشان دادن این واقعیت است که کتابخانههای عمومی و خدمات و امکانات آن خوب به مردم معرفی نمیشود و معرفی و تبلیغ آنها میتواند است به افزایش اعضا بینجامد.

 
متن کامل [PDF 792 kb]   (1641 دریافت)    
موضوع مقاله: مطالعات كيفي
دریافت: 1394/11/12 | پذیرش: 1396/7/5 | انتشار: 1396/7/5

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.