دوره 22، شماره 1 - ( 1-1395 )                   دوره 22 شماره 1 صفحات 94-73 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی واحد تنکابن ، Hajar_zarei@toniau.ac.ir
چکیده:   (4039 مشاهده)

هدف: هدف پژوهش حاضر، تعیین درجۀ اهمیت و اولویت­بندی مؤلفه­های مدیریت از دیدگاه کتابداران با استفاده از مدل تصمیم­گیری چندشاخصۀ فازی و ارائۀ مدلی مناسب جهت شناسایی عوامل مؤثر در انتخاب مدیران کتابخانه­های عمومی از دیدگاه کتابداران است.

روش: نوع پژوهش حاضر کاربردی و روش پژوهش توصیفی- پیمایشی و از نوع بررسی موردی است. جامعۀ مورد مطالعۀ این پژوهش شامل دو گروه کتابدارانی با سابقۀ خدمت حداقل پنج سال در نهاد کتابخانه­های عمومی استان گیلان که به صورت سرشماری انتخاب شدند و افراد خبره­ای شامل استادان علم اطلاعات و دانش­شناسی با دارا بودن مدرک تحصیلی دکتری و سابقۀ خدمت در کتابخانه­ها که به صورت نمونه­گیری گلوله برفی انتخاب شدند. جهت تحلیل داده­ها ازآزمون t-student و تحلیل سلسله مراتبی جهت اولویت‌‌بندی عوامل بهره گرفته ­شده است. تحلیل داده­ها با کمک نرم­افزارهای SPSS19 صورت گرفته است.

یافته­ ها: یافته­های تحقیق نشان می­دهد، معیار دانش و تخصص با وزن نرمال 257/0 از بیشترین اولویت در انتخاب مدیران کتابخانه­های عمومی برخوردار است، همچنین معیار مهارت مدیریتی با وزن نرمال 201/0، معیار نگرش و بینش با وزن نرمال 181/0، معیار ویژگی شخصیتی با وزن نرمال 127/0، معیار عوامل عینی با وزن نرمال 121/0 و معیار اعتبار حرفه­ای با وزن نرمال 103/0 به ترتیب در اولویت‌های بعدی انتخاب مدیران قرار دارند.

اصالت/ارزش: با توجه به اهمیت انتخاب مدیران در سازمان­ها، طراحی مدل­های شناسایی افراد بالقوه برای استفاده از این نیروها در زمان مورد نیاز و تأمین نیروهای مناسب برای تصدی سمت­های مدیریتی، می­توان از نتایج این تجزیه و تحلیل­ها جهت انتخاب مدیرانی با صلاحیت و عملکرد بهتر برای آیندۀ سازمان استفاده نمود.

متن کامل [PDF 1375 kb]   (1916 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: تحليل آماري
دریافت: 1393/3/29 | پذیرش: 1395/4/19 | انتشار: 1395/4/19

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.