دانشگاه محقق اردبیلی ، husen324@gmail.com
چکیده: (2958 مشاهده)
هدف: با توجه به نقش مهم عاملان اطلاعرسانی و دانششناسی در پیمایش و ارزیابی کموکیف توسعۀ علم در سطوح مختلف نهادی و فردی، یکی از صلاحیتهای لازم برای آنها شایستگی پژوهشی است. در این راستا، تحقیق حاضر با هدف تعیین نقش منتورینگ اسلامی در توسعۀ شایستگیهای پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی رشتۀ علم اطلاعات و دانششناسی انجام شد.
روش: روش تحقیق حاضر توصیفی- پیمایشی از نوع همبستگی است. دادههای مطالعه از 102 دانشجوی تحصیلات تکمیلی رشتۀ علم اطلاعات و دانششناسی در دانشگاههای تهران بهروش نمونهگیری طبقهای با لحاظ کردن مقاطع کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی جمعآوری شد. برای اندازهگیری شایستگیهای تحقیقاتی از زیرمقیاسهای مهارتهای انجام و مدیریت تحقیق و تفسیر و انتقال دانش پرسشنامۀ توسعۀ دانشجویان و برای گردآوری دادههای مربوط به منتورینگ از پرسشنامۀ منتورینگ اسلامی (خاقانیزاده، تقوی و عبادی، 2019) استفاده شد.
یافتهها: میانگین کل منتورینگ اسلامی 78/3 و شایستگیهای پژوهشی برابر با 84/3 بوده است که بیانگر وضعیت مناسب دانشجویان است. نتایج حاصل از آزمون همبستگی نشان میدهد که همۀ مؤلفههای نهگانه منتورینگ اسلامی بهجز چالشانگیزی، مشاوره و معاشرت علمی رابطۀ معناداری با صلاحیتیابی پژوهشی دانشجویان دارند. نتایج تحلیل رگرسیون نیز بیانگر معناداری مدل بوده و نشان میدهد مقدار قابلتوجهی از واریانس صلاحیتیابی پژوهشی دانشجویان توسط مؤلفههای منتورینگ اسلامی تبیین میشوند.
اصالت/ارزش: مطالعۀ حاضر وضعیت عاملان حرفهای آیندۀ علم اطلاعات و دانششناسی و پیشبینیپذیری آن را بر اساس یکی از راهبردهای تربیتی سازگار با شرایط فرهنگی حاکم بررسی کرده است.
نوع مطالعه:
كمّي |
موضوع مقاله:
آموزش كتابداري و اطلاعرساني دریافت: 1397/11/25 | انتشار: 1398/10/10 | انتشار الکترونیک: 1398/10/10