دوره 16، شماره 2 - ( 5-1389 )                   دوره 16 شماره 2 صفحات 156-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nourizadeh Ghasri A. Status of Preparing and Purchasing the Electronic Resources in Tehran Governmental Special Libraries from Viewpoint of Library Managers. Research on Information Science and Public Libraries 2010; 16 (2) :139-156
URL: http://publij.ir/article-1-90-fa.html
نوری زاده قصری عاطفه. وضعیت تهیه و خرید منابع الکترونیکی در کتابخانه‌های تخصصی دولتی شهر تهران از دیدگاه مدیران کتابخانه‌ها . تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1389; 16 (2) :139-156

URL: http://publij.ir/article-1-90-fa.html


باشگاه پژوهشگران جوان ، at85no@gmail.com
چکیده:   (7899 مشاهده)
هدف: هدف اصلی این پژوهش بررسی وضعیت تهیه و خرید منابع الکترونیکی در کتابخانه­های تخصصی دولتی شهر تهران از دیدگاه مدیران کتابخانه­ها می‌‌باشد، که به چگونگی وضع موجودی منابع الکترونیکی،  نحوه خرید و تهیه آن‌ها و مشکلات تهیه منابع الکترونیکی در کتابخانه­های تخصصی دولتی شهر تهران پرداخته شده است.
روش: روش پژوهش پیمایشی- توصیفی و ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه می­باشد. جامعه مورد پژوهش 86 نفر از مدیران کتابخانه­های تخصصی دولتی شهر تهران بوده‌اند که 60 نفر از مدیران (70 درصد) پرسشنامه را عودت دادند و یافته ­های پژوهش بر اساس داده­های این تعداد پرسشنامه به‌دست آمده است. تحلیل­های این پژوهش به کمک آمار توصیفی و با استفاده از نرم‌افزارهای excel و SPSS صورت گرفته است.
یافته‌ها: یافته­ های پژوهش نشان داد که در 10 کتابخانه هیچ‌گونه منبع الکترونیکی وجود نداشت؛ 28 کتابخانه هر سه مورد منبع الکترونیکی( کتاب، مجله، پایگاه اطلاعاتی) را دارا می­باشند و در 22 کتابخانه نیز یک یا دو نوع از منابع الکترونیکی موجود بوده است. منابع الکترونیکی در اکثر کتابخانه­های تخصصی موجود بوده؛ اما با توجه به رشد روزافزون آن­ها در کتابخانه‌های جهان و نیز مزایای منابع الکترونیکی، میزان منابع الکترونیکی برای کتابخانه­های تخصصی بسیار کم بوده است. عمده‌ترین مشکلات تهیه منابع الکترونیکی، هزینه خرید منابع الکترونیکی، هزینه خرید تجهیزات لازم برای استفاده از این منابع و سپس تصمیم­گیری در خصوص انتخاب نوع منبع الکترونیکی عنوان شده است. در اکثر کتابخانه­های تخصصی شهر تهران برای تهیه و خرید هر سه نوع منبع الکترونیکی کم‌تر از 10 درصد بودجه کتابخانه اختصاص داده می­شود.
اصالت/ارزش: با وجود اینکه در زمینه منابع الکترونیکی و موارد مرتبط با آن پژوهش­های بسیاری صورت گرفته است، اما کم‌تر به بررسی وضعیت خرید و تهیه این منابع از دیدگاه مدیران کتابخانه­ها پرداخته شده است. همچنین نتابج حاصل از پژوهش می­تواند معیاری برای ارزیابی روزآمدی و کارآیی کتابخانه‌های تخصصی در امر تولید و انتشار منابع الکترونیکی باشد.
 
متن کامل [PDF 1030 kb]   (458 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: ترويج فرهنگ کتابخوانی و مطالعه در خانواده‌ها، مدرسه و جامعه
دریافت: 1391/5/12 | پذیرش: 1396/11/25 | انتشار: 1396/11/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb