دوره 20، شماره 4 - ( 12-1393 )                   دوره 20 شماره 4 صفحات 749-731 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

rahimi S, farhadi M. A Survey of the Impact of Concept-Based Image Indexing on Image Retrieval via Google. Research on Information Science and Public Libraries 2015; 20 (4) :731-749
URL: http://publij.ir/article-1-351-fa.html
رحیمی صالح، فرهادی مهران. بررسی تأثیر نمایه‌سازی مفهوم-محور تصاویر بر بازیابی آن‌ها با استفاده از موتور جستجوی گوگل. تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1393; 20 (4) :731-749

URL: http://publij.ir/article-1-351-fa.html


دانشگاه رازی ، saleh_rahimi@yahoo.com
چکیده:   (7498 مشاهده)
هدف: هدف از نگارش این مقاله ارزیابی تأثیر شیوۀ نمایه‏سازی مفهوم-محور بر بهینه‏سازی بازیابی تصاویر با استفاده از موتور جستجوی گوگل است و روی ویژگی­های مورد توجه موتور جستوجوی گوگل در بازیابی تصاویر بحث می‌کند.
روش: پژوهش حاضر از نوع کاربردی می­باشد و روش آن، پژوهش مبتنی بر فنآوری و نیمه­تجربی است.
یافته‌ها: نمونۀ پژوهش این پژوهش شامل 900 تصویر بود که بر روی سایتی اختصاصی بارنهاده شد. سایت اختصاصیافته شامل 9 صفحه با کدهای مختلف بود؛ به این معنی که برای هر گروه از تصاویر ویژگی‏های خاص مفهومی منظور گردید. از 9 کد بازیابی (عنصر فراداه­ای توصیفکنندۀ تصاویر) در 4 کد که شامل: «عنوان تصویر»، «متن جایگزین تصویر»، «اطلاعات قالب تصویر» و «تصاویری که هیچ تغییری روی آنها اعمال نشده»، هیچ‏گونه تصویری بازیابی نشد و بنابراین تحلیل روی 5 کد باقیمانده شامل: «شرح حاشیه تصویر به زبان انگلیسی»، «شرح حاشیۀ تصویر به زبان فارسی»، «اسم فایل»، «اصطلاحات اختصاصیافته بر اساس زبان نمایه­سازی آزاد» و «زبان نمایه­سازی مهارشده» صورت گرفت. تعداد تصاویر بازیابی شده در این بخش شامل 417 تصویر بود. از بین 5 کدی که تصاویر آنها بازیابی شد، اختصاص شرح حاشیۀ تصویر بیشترین تأثیر را در بازیابی تصاویر از نظر تعداد داشت، یعنی تصاویر دارای کد فوق بیشتر از سایر کدها توسط گوگل نمایه­سازی شدند. بنابراین در بارنهادن تصاویر به وبگاه­های مختلف توجه به این نکته باعث بازیابی بیشتر تصاویر از طریق موتور جستوجوی گوگل می­گردد. آزمون خی‏دو برای تفاوت فراوانی تصاویر بازیابی شده در 5 کد مذکور معنی­دار بود و نشان داد که در کدهای مختلف به طور معنی­داری تعداد متفاوتی تصویر بازیابی شدهاند. تخصیص شرح حاشیۀ تصویر به زبان انگلیسی بهترین و تخصیص اسم فایل به تصاویر کمترین تأثیر را در رتبۀ بازیابی تصاویر در نمونۀ پژوهشی داشت. آزمون کروسکالوالیس برای سنجش تفاوت رتبه‏های گروه‏های پنج‏گانه، معنی­دار بود که یعنی میانگین رتبۀ بازیابی تصاویر در گروه‏های پنج‏گانه متفاوت بوده است.
اصالت/ارزش: شناخت شیوه­ها، ویژگی­ها و محدودیت­های نمایه­سازی تصاویر از طریق موتور جستوجوی گوگل می­تواند به کاربران اینترنت و نمایهسازان تصاویر در بازیابی و نمایه­سازی تصاویر مورد نظر آنها کمک کند.
 
متن کامل [PDF 502 kb]   (2108 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي |
دریافت: 1392/4/19 | پذیرش: 1394/2/5 | انتشار: 1394/2/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb