XML English Abstract Print


دانشگاه حضرت معصومه ، Moeini61@Yahoo.com
چکیده:   (306 مشاهده)
هدف: هدف از انجام پژوهش ارائه سناریوهای محتمل و مطلوب برای آینده صنعت نشر است تا کلیه تلاش ­ها  برای دوری از جایگاه و سناریو نامطلوب، جهت تحقق هرچه بهتر و سریع­ تر سناریو مطلوب و ایده­ آل بسیج شود.
روش شناسی پژوهش: با توجه به کیفی بودن تحقیق و حوزه آینده پژوهی، برای طراحی سناریوها از تکنیک شبکه جهانی کسب و­کار(GBN) استفاده شده که رایج­ ترین و کارآمدترین روش سناریونگاری است. جامعه آماری این پژوهش خبرگان صنعت نشر می ­باشند. با استفاده از روش گلوله برفی تعداد 10 نفر از خبرگان مورد مصاحبه قرار گرفتند.
یافته ­ها:  یافته ­های این پژوهش چهار سناریو را برای آینده صنعت نشر کشور ارائه می­ دهد. این چهار سناریو عبارتند از توسعه، اتلاف، بیابان کتاب و بن بست؛ که سناریو توسعه با داشتن بیشترین حالات مطلوب از میان پیشران‌های کلیدی( فرهنگ سازی و سیاست­ های تحول آفرین) سناریو خوش­بینانه و سناریو بیابان کتاب با داشتن بیشترین حالات نامطلوب(عدم فرهنگ­سازی و سیاست­ های گذشته) سناریو بدبینانه است.
اصالت و ارزش: نشر آیینه تمام نمای رشد مدنی، فرهنگ و تمدن بشری می­ باشد. هیچ آفرینش و تحقیقی بدون مخاطب نیست و اگر صنعت نشر کشوری نتواند میان پدیدآورندگان از یک سو و مخاطبان از سوی دیگر پیوند برقرار کند، مبادله میان ذهن‌های مولّد جامعه آسیب جدی می‌بیند؛ بالعکس، نشری که فعال است  قادر است محصول فرهنگی خود را به درون جامعه ببرد و موفق ­شود، خوانندگان  جدیدی بیابد، نیازها و تقاضاهای بدیع برمی ­انگیزد و بر آفرینش و تولید تأثیر مستقیم می ­گذارد. سناریونگاری صنعت نشر کمک  شایانی در جهت برنامه‌ریزی‌های کلان فرهنگی می ­کند.
 
واژه‌های کلیدی: آینده پژوهی، سناریونگاری، نشرکتاب، GBN
متن کامل [PDF 2036 kb]   (430 دریافت)    
نوع مطالعه: كيفي | موضوع مقاله: مطالعات مديريتي
دریافت: 1401/10/27 | پذیرش: 1402/9/7

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb