دوره 18، شماره 2 - ( 9-1391 )                   دوره 18 شماره 2 صفحات 266-241 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ajorloo E, Ghafari Ghadir J. The Financial and Administrative Law System of the Iran Public Libraries Foundation . Research on Information Science and Public Libraries 2012; 18 (2) :241-266
URL: http://publij.ir/article-1-216-fa.html
آجرلو اسماعیل، غفاری قدیر جلال. نظام حقوقی اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور . تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1391; 18 (2) :241-266

URL: http://publij.ir/article-1-216-fa.html


دانشگاه امام صادق(ع) ، ajorloo81@gmail.com
چکیده:   (10061 مشاهده)
هدف: هدف از این مقاله آشنایی با ویژگی‌های حقوقی مربوط به اداره و امور مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و شناخت تعارضات و نقاط ضعف آن و همچنین ارائه تحلیل حقوقی در راستای حل تعارضات و شفاف کردن نظام حقوقی خاص آن در راستای تحقق مفهوم «اداره خوب» می‌باشد.
روش: در این پژوهش سعی شده است تا با استفاده از رویکرد توصیفی و با مراجعه مستقیم به اسناد و مراجع (روش سندی) به توصیف و بیان داده‌ها و اسناد معطوف به موضوع پرداخته شود و سپس با مقایسه و تحلیل داده‌ها و اسناد، نتیجه مطلوب ارائه گردد.
یافته‌ها: نظام حقوق اداری و مالی حاکم بر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور را می‌توان با استفاده از دو ابزار قوانین و مقررات خاص آن نهاد و ساختار حقوقی مؤسسات عمومی غیردولتی که بر این نهاد حاکم می‌باشد موشکافی کرد. تحلیل‌های این پژوهش نشان می‌دهد درحالی‌که وجود شخصیت اداری و مالی و استقلال در این زمینه‌ها ثمرات بسیار خوبی از جمله عدم تمرکز فنی و تخصصی شدن امور کتابخانه را در پی دارد؛ اما تزلزل اداره و عدم شفافیت و همچنین عدم وجود سازوکار و نظارت مناسب مالی بر این نهاد نقطه ضعف‌های مهمی محسوب می‌شوند. بررسی‌ها حاکی از آن‌است‌که راه‌حل این تعارضات اداری و مالی نه لزوماً تلفیق و نه انحلال ساختار آن است؛ بلکه بهترین راه حل اصلاح قانون مصوب سال 1382 جهت ایجاد مدیریت واحد و فراگیر در امور مربوط به کتابخانه‌ها و اصلاح ترکیب هیأت امنا می‌باشد.
اصالت/ارزش: یافته‌های این پژوهش می‌تواند به مسئولان و مدیران ستادی در شناسایی نقاط قوت و ضعف نظام اداری و مالی حاکم بر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یاری رسانده و با ارائه پیشنهاهایی در تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری متناسب کمک کند. همچنین با استفاده از اصول حقوقی تبیین شده در این پژوهش همچون شخصیت حقوقی، استقلال مالی، نظام بودجه‌ای و نظارت مالی و با روش توصیف و تحلیل مواد قانونی و اصول حقوق عمومی می‌توان بر مدون‌سازی علمی نظام حقوق اداری و مالی نهاد کتابخانه‌های عمومی همت گمارد.
 
متن کامل [PDF 382 kb]   (439 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: تحليل آماري
دریافت: 1391/9/24 | پذیرش: 1392/4/27 | انتشار: 1392/4/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb