دوره 16، شماره 3 - ( 8-1389 )                   دوره 16 شماره 3 صفحات 168-145 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Fadaie G, Nakhoda M. Developing Change Management Model for Iranian Academic Libraries: Delphi Study. Research on Information Science and Public Libraries 2010; 16 (3) :145-168
URL: http://publij.ir/article-1-99-fa.html
فدائی غلامرضا، ناخدا مریم. طراحی مدل مدیریت تغییر در کتابخانه‌های دانشگاهی ایران: مطالعه دلفی . تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1389; 16 (3) :145-168

URL: http://publij.ir/article-1-99-fa.html


دانشگاه تهران ، Mnakhoda@ut.ac.ir
چکیده:   (11560 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر قصد دارد به  طراحی مدل مدیریت تغییر در کتابخانه‌های دانشگاهی ایران بپردازد.
روش: در این پژوهش از رویکرد کیفی و روش دلفی برای طراحی مدل مدیریت تغییر در کتابخانه‌های دانشگاهی ایران استفاده شد. روش دلفی طی سه دور به‌کار گرفته شد و در این روش 22 نفر از متخصصان در دور اول شرکت کردند.
یافته‌ها: در نتیجه این پژوهش، مدل مدیریت تغییر در کتابخانه‌های دانشگاهی ایران به‌دست آمد. این مدل شامل پنج مرحله اصلی است که عبارت‌اند از: 1) مرور وضعیت کنونی، 2) تحلیل و شناخت کاربران، 3) برنامه‌ریزی، 4) اجرای تغییر، و 5) حفظ دستاوردهای تغییر. همچنین در هر مرحله اقداماتی لازم است انجام گیرد. اجرای آزمایشی مدل پیشنهادی پژوهش در کتابخانه‌های دانشگاه‌های مختلف، تهیه ابزار برای انجام اقدامات مدل، بررسی ترتیب و توالی انجام اقدامات، و تعیین زمان لازم برای انجام هر اقدام از جمله موضوعاتی است که می‌تواند در پژوهش‌های آینده مورد مطالعه قرار گیرد. آشنا ساختن مدیران کتابخانه‌های دانشگاهی و کتابداران با مفاهیم مدیریت تغییر و تشویق به استفاده از این رویکرد در کتابخانه‌های دانشگاهی، راهکاری است که می‌تواند به بهبود اجرای تغییرات در کتابخانه‌های دانشگاهی و کاستن از هزینه‌ها و دوباره‌کاریها منجر شود.
اصالت/ارزش: امروزه «تغییر» در هر سازمان، پدیده‌ای اجتناب‌ناپذیر به‌شمار می‌آید. با توجه به نقش خطیر کتابخانه‌های دانشگاهی در امر آموزش و پژوهش، پویایی و تغییر در این کتابخانه‌ها مقوله مهمی به‌شمار می‌رود. کتابخانه‌های دانشگاهی ایران نیز به منظور پاسخگویی به عوامل درونی و بیرونی سازمان خود، از نیاز به تغییر مستثنی نیستند. «مدل تغییر»، مدیریت و پیاده‌سازی تغییر را تسهیل می‌کند.
 
متن کامل [PDF 449 kb]   (559 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: تحليل آماري
دریافت: 1391/5/15 | پذیرش: 1396/11/28 | انتشار: 1396/11/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb