دوره 16، شماره 1 - ( 2-1389 )                   دوره 16 شماره 1 صفحات 170-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Moarrefzadeh A, Iraji S. Investigating the Factors Encouraging or Inhibiting the Study among Clients of Public Libraries in Mahshahr City. Research on Information Science and Public Libraries 2010; 16 (1) :143-170
URL: http://publij.ir/article-1-81-fa.html
معرف‌زاده عبدالحمید، ایرجی شهرزاد. بررسی عوامل ترغیب‌کننده و بازدارنده مطالعه در میان مراجعان کتابخانه‌های عمومی شهرستان ماهشهر. تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1389; 16 (1) :143-170

URL: http://publij.ir/article-1-81-fa.html


دانشگاه شهید چمران اهواز ، hmoarref@yahoo.com
چکیده:   (14933 مشاهده)
هدف: این پژوهش عوامل ترغیب‌کننده و بازدارنده مطالعه را در میان مراجعان 20 تا 30 ساله کتابخانه‌های عمومی شهرستان ماهشهر مورد مطالعه قرار داده است.
روش:  روش تحقیق در این پژوهش پیمایشی و از نوع توصیفی می‌باشد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار اِس‌پی‌اِس‌اِس و اِکسل استفاده شده و برای آزمون فرضیه‌ها ضریب همبستگی پیرسون به‌کار گرفته شده است. یافته ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که از میان عوامل مؤثر بر مطالعه در میان مراجعان کتابخانه‌های عمومی، بین وضعیت کتابخانه‌های عمومی و تحصیلات افراد و نیز بین تحصیلات والدین و درآمد خانواده رابطه معنی‌داری وجود دارد و این رابطه مثبت است، ولی رابطه بین قیمت کتاب‌ها و استفاده از سایر رسانه‌ها با مطالعه، منفی می‌باشد. همچنین، یافته‌ها نشان داد که بین عوامل تأهل و جنسیت با مطالعه رابطه معنی‌داری وجود ندارد. به‌علاوه، مطالعه حاضر نشان داد که نقش خانواده در ترغیب فرزندان به مطالعه، وجود کتابخانه در مدارس، گنجاندن ساعاتی به عنوان ساعت مطالعه در برنامه درسی و به‌خصوص اخلاق خوب کتابداران کتابخانه‌ها اهمیت بسیاری در ترغیب به مطالعه دارد. در مقابل نداشتن انگیزه، کمبود وقت، مناسب نبودن کتابخانه‌ها، گرانی کتاب و جهت‌گیری‌های جامعه به سمت مسائل اقتصادی باعث رکود مطالعه در جامعه به عنوان عوامل بازدارنده مطالعه استنباط شد.
 
 اصالت/ ارزش: این تحقیق با توجه به ضرورت و اهمیت مطالعه در ارتقاء سطح آگاهی و دانش و نیاز به گسترش فرهنگ مطالعه در بین جوانان انجام گرفته و به دلیل ضرورت امر ارتقاء مطالعه به‌عنوان یکی از اهداف اصلی نهاد، به شمه‌ای از عوامل ترغیب‌کننده و بازدارنده مطالعه برای استفاده در جهت‌گیری‌های آینده مدیریتی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور می‌پردازد.
متن کامل [PDF 367 kb]   (794 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي |
دریافت: 1391/5/12 | پذیرش: 1396/11/28 | انتشار: 1396/11/28

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb