دوره 23، شماره 4 - ( 12-1396 )                   دوره 23 شماره 4 صفحات 555-541 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rouhollah Manouchehri R, Isfandyari-Moghaddam A I, Zarei A. An Investigation on the Usefulness of the Indicators of the 1404 Public Library Institutions Vision Document: An Expert and Faculty Member Point of View. Research on Information Science and Public Libraries 2018; 23 (4) :541-555
URL: http://publij.ir/article-1-1719-fa.html
منوچهری روح الله، اسفندیاری مقدم علیرضا، زارعی عاطفه. رتبه‎بندی و مطالعۀ میزان سودمندی شاخص‌های سند چشم‌انداز1404 نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور از منظر کارشناسان و اعضای هیئت علمی . تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1396; 23 (4) :541-555

URL: http://publij.ir/article-1-1719-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، ، rmanoch58@gmail.com
چکیده:   (3291 مشاهده)
هدف: هدف از این پژوهش شناسایی رتبه‌بندی شاخص‌های سند چشم‌انداز 1404 نهاد کتابخانه‌‌های عمومی کشور و بررسی میزان سودمند آنها است.
روش: برای انجام این پژوهش از روش پیمایشی استفاده شده است. ابتدا گویه‌‌های شاخص‌‌های سند چشم‌انداز مشخص و بر اساس مدل اولیه پرسشنامه‌ای تنظیم شد. جامعۀ آماری پژوهش را اعضای هیئت علمی رشته و کارشناسان منابع و کارشناسان امور ‌کتابخانه‌‌های نهاد کتابخانه‌‌های عمومی کشور تشکیل دادند که نمونهای از آنها به تصادف انتخاب شد. داده‌‌های حاصله با استفاده از نرم افزار آماری SPSS22 تجزیه و تحلیل گردید.
یافته ‏ها: یافته‌ها نشان داد که نمرۀ شاخص‌‌های امانت، مجموعه و کارکنان از نمرۀ معیار بالاتر است و با آن تفاوت معنی‌دار دارد. نمرۀ شاخص‌‌های عضویت و فضای کتابخانه‌ای نیز از نمرۀ معیار بالاتر بود ولی با آن تفاوت معنی‌داری نداشت. همچنین در رتبه‌بندی شاخصها، شاخص امانت، مجموعه و کارکنان با یکدیگر تفاوت معنی‌داری نداشتند و در یک رتبه قرار گرفتند. شاخص‌‌های عضویت و فضای کتابخانه‌ای نیز تفاوت معنی‌داری با هم نداشتند و در رتبۀ بعدی قرار گرفتند. با وجودیکه نمرۀ تمامی شاخصها از نمرۀ معیار بالاتر بود با این حال این شاخصها بی نیاز از تغییر نیست و ویرایش و بازنگری در برخی از گویه‌‌های هر شاخص برای تحقق اهداف سند چشم‌انداز لازم به نظر میرسد.
اصالت/ارزش: ارزش مقالۀ پژوهش حاضر در نشان دادن رتبه و میزان سودمندی شاخصها برای ارزیابی و کنترل سند چشم‌انداز نهاد کتابخانه‌‌های عمومی کشور است.
متن کامل [PDF 809 kb]   (958 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: تحليل آماري
دریافت: 1395/7/27 | پذیرش: 1397/1/21 | انتشار: 1397/1/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb