دوره 23، شماره 1 - ( 3-1396 )                   دوره 23 شماره 1 صفحات 48-31 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشیار گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، ایران ، abazari391@yahoo.com
چکیده:   (4319 مشاهده)


هدف: هدف اصلی پژوهش تعیین رابطۀ سبک‌های فرزندپروری والدین و گرایش به مطالعه در نوجوانان دبیرستان‌های شهر تهران است.
روش: این پژوهش به روش پیمایشی تحلیلی اجرا شده است. جامعۀ پژوهش دانش‌آموزان مناطق مختلف آموزش و پرورش شهر تهران بود. برای انتخاب نمونه از روش نمونه‌گیری خوشه‌ای در سه مرحله استفاده شد و در مرحلۀ آخر نمونه‌گیری، 200 نفر از دانش‌آموزان دختر و پسر و والدین آنها به پرسشنامه‌های میزان گرایش به مطالعه و سبک‌های فرزندپروری بامریند شامل سه بخش سبک سهل‌گیرانه، مقتدرانه، و مستبدانه پاسخ دادند.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان داد که سبک‌های فرزندپروری و روش‌های تربیتی والدین در گرایش به مطالعه در نوجوانان نقش دارند و رابطۀ معنی‌داری بین سبک فرزندپروری مقتدرانه و گرایش به مطالعه وجود دارد. همچنین رابطۀ مثبت معنی‌داری بین تحصیلات عالی والدین و سطح اقتصادی آنها با سبک فرزندپروری مقتدرانه مشاهده شد.
اصالت/ارزش: از آنجایی‌ که خانواده و الگوی تربیتی آن نقش مهمی در شکل‌گیری عادات و رفتارهای فرزندان دارد، به نظر می‌رسد تحول در شیوه‌های فرزندپروری بتواند به‌عنوان یکی از عوامل افزایش سرانۀ مطالعه مطرح شود.



 

متن کامل [PDF 768 kb]   (1678 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي |
دریافت: 1394/9/7 | پذیرش: 1396/4/4 | انتشار: 1396/4/4

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.