دوره 23، شماره 3 - ( 9-1396 )                   دوره 23 شماره 3 صفحات 415-401 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه شهید چمران ، bigdelizahed20@gmail.com/bigdelizahed20@yahoo.com
چکیده:   (3669 مشاهده)
هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی دیدگاه مردم اهواز درباره منزلت کتابخانههای عمومی و کتابداران این کتابخانهها است.
روش: روش این پژوهش پیمایشی است. جامعه پژوهش حاضر جمعیت شهر اهواز است که شامل حدود 5/1 میلیون نفر میشود و تعداد نمونه طبق جدول کرجسی و مورگان 410 نفر تعیین گردید که به روش نمونهگیری تصادفی طبقهای انتخاب شدند. برای گرداوری دادهها از پرسشنامه محققساخته استفاده شد که روایی آن بهصورت محتوایی و پایایی آن از طریق آلفای کرانباخ 85/0 تعیین گردید. پرسشنامهها بهصورت حضوری توسط پژوهشگران توزیع و گردآوری شد. برای تحلیل دادهها از آزمون تی تک نمونهای، آزمون رتبهای فریدمن، مجذور خی و کولموگروف-اسمیرنف استفاده شد.
یافتهها: یافتههای پژوهش نشان داد که در کل، نگرش مردم اهواز نسبت به کتابخانههای عمومی مثبت و «تا اندازهای مطلوب» است. از نگاه پاسخدهندگان، وضعیت خدمات کتابخانههای عمومی اهواز  «تا اندازهای مطلوب»، وضعیت کتابداران «تا اندازهای مطلوب»، وضعیت ارزش اجتماعی کتابخانه «تا اندازهای مطلوب»، و وضعیت مجموعه  «تا اندازهای نامطلوب» است. از نظر مردم اهواز با ارزشترین ویژگی کتابخانههای عمومی اهواز، «کتابخانه بهعنوان یک مکان اجتماعی ـ فرهنگی» است که از بالاترین میانگین رتبه برخوردار شد.
اصالت/ارزش: ارزش این مقاله ابتدا در نشان دادن نظرات عامه مردم در مورد کتابخانههای عمومی است و دوم در نشان دادن اهمیت بُعد مکانی کتابخانه برای عامه مردم است.
 
متن کامل [PDF 491 kb]   (981 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: تحليل آماري
دریافت: 1394/4/22 | پذیرش: 1396/9/29 | انتشار: 1396/9/29

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.