دوره 20، شماره 2 - ( 8-1393 )                   دوره 20 شماره 2 صفحات 391-371 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebadolahi N, Cheshmeh Sohrabi M. The Influence of Librarians' Individual Characteristics on the Acceptance of Information Technology: A Case Study of Namayeh Library Management Software . Research on Information Science and Public Libraries 2014; 20 (2) :371-391
URL: http://publij.ir/article-1-1257-fa.html
عبادالهی نوراله، چشمه سهرابی مظفر. تأثیر ویژگی‌های جمعیتی کتابداران بر پذیرش فن‌آوری اطلاعات: موردپژوهی نرم‌افزار نمایه مدیریت کتابخانه. تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1393; 20 (2) :371-391

URL: http://publij.ir/article-1-1257-fa.html


کتابدار کتابخانه عمومی شهید باهنر، اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان ایلام ، ebadlib@gmail.com
چکیده:   (8465 مشاهده)
هدف: پژوهش حاضر با هدف شناسایی عوامل فردی موثر بر پذیرش نرم‌افزار نمایه مدیریت کتابخانه در میان کتابداران کتابخانه‌های عمومی شهر تهران انجام شده است.
روش: روش پژوهش پیمایشی - تحلیلی و جامعه آن شامل همه کتابداران کتابخانه­های عمومی وابسته به نهاد کتابخانه­های عمومی کشور در شهر تهران است که تعداد آنها 131 نفر است. ابزار گردآوری داده­ها پرسشنامه محقق‌ساخته است که بر اساس نظریه اشاعۀ نوآوری راجرز تهیه شده است. برای تجزیه و تحلیل داد­ه­ها، از نرم افزار آماری SPSS 16  در دو سطح توصیفی و استنباطی استفاده شد.
یافته­ها: یافته­های پژوهش نشان داد که بین ویژگی­های جمعیت‌شناختی کتابداران و پذیرش نرم­افزار نمایه مدیریت کتابخانه توسط آنان رابطه معنی‌داری وجود ندارد. همچنین، میزان تمایل کتابداران نسبت به ادامۀ به‌کارگیری آن در حد متوسط بوده و تأثیر مثبتی بر پذیرش آن داشته­ است. کتابداران ردۀ سنی 51 تا 60 سال (متغیر سن)، کتابداران بیشتر از 26 سال سابقه (متغیر سابقه)، کتابداران دارای سطح تحصیلی کارشناسی (متغیر تحصیلات)؛ و کتابدارانی که در رشته­هایی غیر از کتابداری و اطلاع‌رسانی تحصیل کرده­اند (متغیر رشته تحصیلی) با بیشترین میزان پذیرش، این فن‌آوری را پذیرفته­اند.
اصالت/ارزش: با توجه به اینکه بیش از یک دهه است که نرم‌افزار­های کتابخانه‌ای در کتابخانه­های عمومی ایران به‌کار گرفته شده و تاکنون تحقیقی که به‌طور خاص تأثیر ویژگی­های فردی استفاده‌کنندگان را بر پذیرش یا عدم پذیرش این فناوری­ها بررسی نماید، انجام نشده است. بنابراین، انجام این پژوهش نتایج تازه و مفیدی را در اختیار برنامه­ریزان، مدیران و کارکنان کتابخانه­های عمومی قرار دهد و بر مبنای آن تصمیماتی صحیح در خصوص اصلاح، ارتقاء، ادامه، عدم ادامه و یا جایگزینی فن‌آوری و چگونگی به‌کارگیری نیروی انسانی کتابخانه­ها و آموزش آنها اتخاذ نمایند.
 
متن کامل [PDF 535 kb]   (2077 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: مطالعات روان‌شناسي
دریافت: 1392/5/16 | پذیرش: 1392/12/20 | انتشار: 1393/8/5

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb