دوره 20، شماره 1 - ( 1-1393 )                   دوره 20 شماره 1 صفحات 112-93 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، elq.librarian@yahoo.com
چکیده:   (8202 مشاهده)
هدف: هدف اصلی این مطالعه، بررسی راه‌ها، منابع و اهداف اطلاع‌جوئی سلامت اعضای کتابخانه‌های عمومی شهر قزوین، وابسته به نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است.
روش: این مطالعه به روش توصیفی مقطعی و در بین 200 نفر از اعضای 4 کتابخانۀ عمومی شهر قزوین (وابسته به نهاد کتابخانه‌های عمومی کل کشور) در آذرماه سال 1390 انجام شد. برای تجزیه و تحلیل داده‌ها از شاخص‌های آمار توصیفی نظیر فراوانی و درصد فراوانی استفاده شد.
یافته‌ها: یافته‌ها نشان می‌دهد، تقریباً تمامی اعضای کتابخانه‌های عمومی شهر قزوین نیاز به اطلاعات سلامت را در زندگی روزمرۀ خود احساس کرده‌اند. پاسخ بیشتر آنها به این احساس، رفتاری منفعلانه بوده است. رایج‌ترین مجرای کسب اطلاعات سلامت، تماشای تلویزیون می‌باشد. همچنین در بین منابع مورد استفاده، تلویزیون در رتبۀ اول قرار دارد. در میان منابع اینترنتی، از موتورهای جست‌وجوگر بیشتر استفاده شده است. پیشگیری از بیماری‌ها مهم‌ترین هدف افراد از جست‌وجوی اطلاعات سلامت می‌باشد.
اصالت/ارزش: این مطالعه به خاطر جدید بودن خدمات اطلاعاتی سلامت در کتابخانه‌های عمومی کشور و همچنین تأکیدی که وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و برنامۀ حاکمیت بالینی بر مشارکت جامعه و بیماران در تصمیم‌گیری سلامت خود دارند، دارای جایگاه خاصی است. این مطالعه برای نهاد کتابخانه‌های عمومی به منظور سیاست‌گزاری در زمینۀ ارائه خدمات اطلاعاتی سلامت از طریق کتابخانه‌ها بسیار ارزشمند و منحصربه‌فرد است؛ زیرا علاوه بر نشان دادن گرایش، نیاز و علاقۀ اعضای کتابخانه‌ها؛ مجراها و نوع منابعی که مورد علاقه‌مندی آنها می‌باشد را نیز نشان می‌دهد.
 
متن کامل [PDF 847 kb]   (2203 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: خدمات کتابخانه‌ای برای گروه‌های خاص
دریافت: 1393/6/15 | پذیرش: 1393/6/15 | انتشار: 1393/6/15

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.