جستجو در مقالات منتشر شده


۱ نتیجه برای اضطراب رایانه‌ای

غلامحسین جهانگیر، محمدرضا کیانی، مهسا طالب‌زاده،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( ۶-۱۳۹۹ )
چکیده

هدف: هدف اصلی پژوهش حاضر سنجش میزان پذیرش و نقش اضطراب رایانه‌ای کاربران کتابخانه‌های عمومی ‌در میزان استفاده از سامانۀ مدیریت کتابخانه‌های عمومی (سامان) در چهارچوب نظریۀ یکپارچۀ پذیرش و استفاده از فناوری (UTAUT) بود.
روش: پژوهش حاضر از نظرِ هدف، کاربردی و از نظرِ نحوۀ گردآوری داده­‌ها توصیفی– همبستگی است. جامعۀ آماری پژوهش حاضر شامل مراجعه‌کنندگان کتابخانه‌های عمومی ‌نهادی استان کرمان مشتمل بر ۱۳۰ کتابخانه که مجموعاَ شامل ۳۵۹۰۶ مراجعهکننده بود. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران ۳۸۰ نفر برآورد شد که به روش چندمرحله‌ای صورت گرفت. برای اجرای پژوهش از دو پرسش‌نامۀ پذیرش فناوری اطلاعات (گودرزوند‌ چگینی و اسماعیلی، ۱۳۹۴) و مقیاس اضطراب رایانه‌ای (هنسن، گلاس و نایت) استفاده شد.
یافته­‌ها: یافته‌های پژوهش حاکی از آن بود که بین متغیرهای مدل یکپارچۀ پذیرش و استفاده از فناوری، و قصد رفتاریِ استفاده از نرم‌افزار کتابخانه‌ای سامان رابطۀ معنادار وجود داشت. سطح پذیرش نرم‌افزار کتابخانه‌ای سامان  برحسب جنسیت کاربران کتابخانه‌های عمومی استان کرمان تفاوت معنی‌دار نداشت اما برحسب سن کاربران تفاوت معنادار داشت. اضطراب رایانه‌ای تعدیل‌کنندۀ رابطۀ انتظار عملکرد، انتظار تلاش و تأثیر اجتماعی با قصد رفتاری استفادۀ کاربران از نرم‌افزار کتابخانه‌ای سامان بود. همچنین، اضطراب رایانه‌ای تعدیل‌کنندۀ رابطه شرایط تسهیل‌گر با استفادۀ کاربران از نرم‌افزار کتابخانه‌ای سامان  بود.
اصالت/ارزش: از آنجا که تاکنون پژوهشی به بررسی نقش اضطراب رایانه‌ای در پذیرش سامانۀ مدیریت کتابخانه‌های عمومی در چهارچوب نظریۀ یکپارچه پذیرش و استفاده از فناوری نپرداخته است، نتایج پژوهش حاضر با تأکید بر اهمیت نقش اضطراب رایانه‌ای در پذیرش و استفاده بهمنظور ارتقای این سامانه می‌تواند مفید واقع شود.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2025 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb