دوره 19، شماره 4 - ( 12-1392 )                   دوره 19 شماره 4 صفحات 510-493 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Shah Tahmasebi E, Esmaeili Givi M R. The Comparison of the Relative Efficiency Trends of Iran Public Libraries Foundation on a province scale; A Systemic Approach to Data Processing . Research on Information Science and Public Libraries 2014; 19 (4) :493-510
URL: http://publij.ir/article-1-1096-fa.html
شاه طهماسبی اسماعیل، اسمعیلی گیوی محمدرضا، شمس‌الهی سارا. بررسی و مقایسه روند کارایی نسبی کتابخانه های نهادی کشور در مقیاس استانی؛ رویکرد سیستمی به پردازش ورودی‌ها . تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1392; 19 (4) :493-510

URL: http://publij.ir/article-1-1096-fa.html


دانشگاه تهران ، s.givi@ut.ac.ir
چکیده:   (8151 مشاهده)
هدف: این تحقیق با ابزار بررسی روند کارایی کتابخانه­های نهادی در سطح استانی، بهدنبال تبیین راه­هایی برای شناخت استان‌های کارا و مشخص­کردن سیاست­های کلانی است که تاکنون بر مدیریت کلی آنها حاکم بوده ­است.
روش: روش تحقیق، توصیفی- تحلیلی بوده و داده­های کتابخانه­ای با حضور 30 استان در چارچوب سازوکار سیستماتیک تحلیل پوششی داده‌ها به کمک نرم‌افزار DEA MASTER.1 پردازش شده است. با استفاده از شش شاخص ورودی و سه شاخص خروجی به بررسی روند کارایی نسبی کتابخانه­های نهادی در مقیاس استانی، بین سال 1387 تا 1390 پرداخته شده ­است. روش محاسبه کارایی در چارچوب بازده مقیاس فزاینده بوده، و رویکرد ورودیگرا مورد استفاده بوده ‌است.
یافته‌ها: در طی این سال­ها، تغییرات در اعداد کارایی و تعداد استان­های کارا و غیرکارا قابل تأمل است. بیشترین تعداد استان­های کارا در سال 1388 بوده ­است و کمترین اختلاف کارایی بین بیشترین و کمترین ارقام کارایی در یک سال، مربوط به سال 1390 می­باشد. در مجموع می­توان گفت برای توزیع منابع یا ورودی­ها، رویکرد دستهبندی بر اساس شاخص­های مناسب و عملکرد محور، و در بررسی خروجی، استفاده از شاخص­های بلندمدت و رویکرد استراتژی محور پیشنهاد می­گردد.
اصالت/ارزش: با توجه به ارقام کارایی، روند تغییرات و میزان تغییرات، می­توان نتیجه گرفت که این حوزه در دوران رشد و ناپایداری قرار دارد ولی روند مدیریتی برای کاهش اختلاف­ها و عدالتمحوری مناسب بوده ­است. مشخص کردن علت تغییرات عمده در ارقام کارایی برخی استان­ها در این سال­ها و انتخاب استان­های مرجع برای استان­های ناکارا از دیگر مباحثی است که در این تحقیق صورت گرفته ­است.
 
متن کامل [PDF 475 kb]   (1891 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: تحليل آماري
دریافت: 1392/12/25 | پذیرش: 1392/12/25 | انتشار: 1392/12/25

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb