دوره 21، شماره 3 - ( 9-1394 )                   دوره 21 شماره 3 صفحات 388-367 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Comparison of Efficiency in the Real Boarders For Independent and Collaborative Public Libraries of IPLF and Determining the Importance of Measures to Achieve the Ideal Situation . Research on Information Science and Public Libraries 2015; 21 (3) :367-388
URL: http://publij.ir/article-1-1496-fa.html
شاه طهماسبی اسماعیل، اسمعیلی گیوی محمد رضا، شمس الهی سارا. مقایسۀ کارایی در مرزهای واقعی برای کتابخانه‌های نهادی و مشارکتی استان‌ها و تعیین اهمیت شاخص‌ها برای رسیدن به شرایط مطلوب. تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1394; 21 (3) :367-388

URL: http://publij.ir/article-1-1496-fa.html


، Esmaeil.shahtahmasbi@gmail.com
چکیده:   (5229 مشاهده)

هدف: برای تعیین وضعیت مطلوب و با معیار قرار دادن دو نوع مهم کتابخانههای عمومی یعنی کتابخانههای نهادی و کتابخانههای مشارکتی، این تحقیق به مقایسه و تحلیل حساسیت شاخص‌های آنها در کارایی نسبی در مزر واقعی پرداخته است.

روش: روش تحقیق مورد استفاده از نوع توصیفی– تحلیلی و داده­ها از مستندات کتابخانه­ای استخراج شده است. در این تحقیق میانگین ارقام سال‌های 1389 و 1390 در 3 شاخص ورودی و 6 شاخص خروجی وارد مدل ریاضی تحلیل پوششی داده­ها از نوع ورودی‌گرای افزایشی گردید.

یافته‌ها: نتایج نشان می­دهد که استان­های کارا در میان کتابخانههای مشارکتی 8 مورد و در میان کتابخانههای نهادی 11 مورد است. هر دو نوع کتابخانهها، بیشترین حساسیت را در میان ورودی­ها به شاخص تعداد کتاب دارند وکمترین حساسیت در میان شاخص‌های ورودی برای کتابخانههای مشارکتی مربوط به تعداد مواد سمعی و بصری میباشد و برای کتابخانههای نهادی تعداد صندلی است. در میان کتابخانه­های مشارکتی، استان سیستان و بلوچستان بهترین کیفیت را داراست و استان­های یزد و هرمزگان دارای کمترین کیفیت کارایی هستند. در میان استان­های کارا در کتابخانه­های نهادی نیز قزوین، خراسان شمالی و خراسان جنوبی دارای بهترین کیفیت در ارقام کارایی و از طرفی خراسان رضوی و کردستان دارای کمترین کیفیت کارایی هستند.

اصالت/ارزش: ارزش مقالۀ حاضر در نشاندادن استانهای کارا و نشان دادن متغیرهای دارای بیشترین و کمترین حساسیت در کتابخانههاست. با استفاده از این یافتهها میتوان در تقویت ورودیها یا خروجیهای دارای حساسیت بالا تمرکز کرد و با تخصیص بهینۀ سایر ورودیها یا خروجیها، اثر یکسویۀ آنها را تعدیل نمود.

متن کامل [PDF 1294 kb]   (2112 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي |
دریافت: 1394/9/23 | پذیرش: 1394/9/23 | انتشار: 1394/9/23

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb