دوره 17، شماره 3 - ( 8-1390 )                   دوره 17 شماره 3 صفحات 544-517 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidar-Tamini M, Alipour Hafezi H, Abdollahi Z. Study of the Status of Building and Facilities of Tabriz Central Library, Its Comparison with Standards of PublicLibraries, and Evaluating the Satisfaction Level of Users Concerning the Library Environment . Research on Information Science and Public Libraries 2011; 17 (3) :517-544
URL: http://publij.ir/article-1-126-fa.html
حیدر تأمینی میترا، علی‌پور حافظی حامد، عبداللهی زهرا. وضعیت ساختمان و تجهیزات کتابخانه مرکزی تبریز در مقایسه با استاندارد‌های کتابخانه‌های عمومی و بررسی میزان رضایت مراجعان از فضای کتابخانه . تحقیقات اطلاع‌رسانی و كتابخانه‌های عمومی. 1390; 17 (3) :517-544

URL: http://publij.ir/article-1-126-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان ، H_alipour2956@yahoo.com
چکیده:   (21473 مشاهده)
هدف: هدف از پژوهش حاضر بررسی وضعیت ساختمان و تجهیزات کتابخانه مرکزی تبریز و مقایسه آن با استاندارد‌های کتابخانه‌های عمومی و تعیین میزان رضایت مراجعان از وضعیت ساختمان و خدمات کتابخانه است.
روش: پژوهش حاضر به روش پیمایشی- توصیفی انجام گرفته است. جامعه آماری این پژوهش عبارت از کتابخانه مرکزی تبریز و مراجعه‌کنندگانی است که به­صورت نمونه‌گیری تصادفی انتخاب شدند. ابزارهای گردآوری داده­ها شامل سیاهه وارسی و پرسشنامه است. برای تجزیه و تحلیل یافته‌ها از نرم‌افزار اکسل ماکروسافت استفاده شده است و نیز برای توصیف یافته­ها از آمار توصیفی استفاده شده است.
یافته‌ها: یافته‌های پژوهش نشان می‌دهد که 92.53 درصد مراجعه‌کنندگان دسترسی راحت به محل کتابخانه داشته و 69.69 درصد آن‌ها معتقدند بخش‌های پرمراجعه به هنگام ورود مشخص است. 87.09 درصد مراجعان نیز اعتقاد دارند که سطوح شیب‌دار برای استفاده معلولین به‌شکل مناسبی تعبیه شده است. 68.57 درصد مراجعان دسترسی راحت به فهرست رایانه­ای دارند که از این تعداد 74.24 درصد به راحتی از آن استفاده می­کنند. همچنین 75.47 درصد آن‌ها دسترسی راحت به بخش مرجع دارند و از تسهیلات موجود در آن ابراز رضایت می­کنند. 60.65 درصد استفاده‌کنندگان روشنایی بخش‌ها و 81 درصد رطوبت قسمت‌های مختلف کتابخانه را مناسب می­دانند. با‌ این‌ وجود 62.29 درصد مراجعه‌کنندگان تسهیلات بهداشتی کتابخانه را ناکافی اعلام کرده­اند. به­طور کلی، با توجه به یافته­های پژوهش می­توان اظهار داشت که وضعیت ساختمان و تجهیزات کتابخانه مرکزی تبریز تا حد زیادی با استاندارد‌های ایفلا در مورد کتابخانه‌های عمومی مطابقت دارد.
اصالت/ارزش: با توجه به اینکه ارتقاء کیفیت خدمات در کتابخانه­های عمومی و استانداردسازی آن‌ها همواره نیازمند شناسایی و تحلیل نیازمندی­ها و خواسته­های کاربران است، پژوهش حاضر نیز از این منظر به شناسایی و تحلیل توقعات کاربران پرداخته است تا گامی در راستای ارتقاء خدمات این کتابخانه و متقابلاً ارتقاء سطح رضایت‌مندی کاربران بردارد.   
 
متن کامل [PDF 591 kb]   (3270 دریافت)    
نوع مطالعه: كمّي | موضوع مقاله: تحليل آماري
دریافت: 1391/5/20 | پذیرش: 1392/4/27 | انتشار: 1392/4/27

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به تحقیقات اطلاع‌رسانی و کتابخانه‌های عمومی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 CC BY-NC 4.0 | Research on Information Science and Public Libraries

Designed & Developed by : Yektaweb